Menu

Trandafirul pomișor, minunea din grădină

Trandafirul copac sau trandafirul pomișor a fost descoperit în urmă cu mai bine de 100 de ani. În țara noastră a devenit cunoscut relativ recent, însă de la an la an și se bucură de tot mai multă popularitate, mai ales datorită aspectului inedit.

cff94c9ef250b00a75e89299cad1e9eb

Trandafirii cu port înalt sunt deseori întâlniți în grădinile și parcurile francezilor, fiind considerați deosebit de frumoși și atrăgători, datorită coroanei care înflorește abundent. Trandafirii pomișor aduc o notă elegantă oricărei grădini și pot fi folosiți atât în delimitarea aleilor cât și în grupuri de plante. Dacă sunt plantați în ghivece, trandafirii altoiți în trunchi pot fi folosiți pentru a decora și ușa de acces în casă.

c94a93693babcd920f996a48624e1e5d

 

93aaf1be6ae5e223433e4efb1eb8d914

 

5b42b066ee56d0d55c8bd7959464c821

Este important de știut însă că trandafirii pomișor sunt mai greu de întreținut decât toate celelalte varietăți de trandafir, fiind mult mai sensibili la ger, boli și la atacul dăunătorilor.

Aspectul caracteristic de arbore mic al acestei specii este obținut prin grefarea unei varietăți horticole pe o tulpina portaltoi (în general de măceș). Tulpina măsoară 1,2 m sau chiar mai mult. În funcție de varietatea obținută prin selecție, se obține un trandafir cu flori mari sau cu flori în buchete.

Se stabilește întâi înalțimea pe tijă, unde se dorește efectuarea altoiului, de acolo se mai lasă încă 2 muguri deasupra și se efectuează tăierea.

 

2 comments

  1. Munteanu Cristina spune:

    Buna ziua Aveti de vanzare Daca da La ce pret?

  2. Mihaela spune:

    Salut,
    Te rog ajuta-ma cu o parere.Am cumparat din Dedeman doi trandafiri pomisor pe care i-am plantat acum o luna in gradina. La momentul actual, unul din ei, are cateva frunzulite mici pe cele 3 ramurele pe care le avea initial. Celalalt, nada de nada. Sa il arunc? In cat timp cresc in adevaratil sens al cuvantului si cand ar trebui sa infloreasca?
    Multumesc!

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram