Trei cărţi, trei etape ale copilăriei

O carte înseamnă mai mult decât cuvinte, pagini sau copertă. În ultimii ani, jocurile virtuale şi abundenţa de activităţi extraşcolare par să ia locul cărţilor, copiii obişnuind să citească doar lecturile cerute la şcoală. Multe cărţi însă reuşesc să concureze cu alternativele „moderne” şi să îi captiveze pe copii, inspirând chiar producătorii de film.

Trei cărţi, trei etape ale copilăriei

E greu să faci un top al cărţilor, dar întotdeuna ne străduim pentru ai atrage pe micii cititori din casă şi de fiecare dată închidem ochii şi ne amintim ce cărţi citeam noi în copilărie.

Pentru cei mici care nu ştiu să citească, dar sunt dornici să se împrietenească cu personajele, imaginile şi culorile, cărţile colorate sunt binevenite.

„Pippi Sosetica” este o fetiţă cu puteri nemaivăzute şi un chef de joacă fără margini, cunoscută copiilor din lumea întreagă din cele trei romane dedicate ei pe care Astrid Lindgren le-a scris începând din 1945.

Cu părul roşu ca morcovul, strâns în două cozi ţepene, pistruiată şi cu gura până la urechi, cu ciorapi desperecheaţi şi cu pantofi în care ar putea încăpea încă o pereche de picioare, Pippi Sosesica e o apariţie remarcabilă. Nu trece niciodată neobservată: până şi hoţii se lasă de meserie după ce o întâlnesc.

„Pippi Sosetica” este o carte ilustrată creata special de Astrid Lindgren, cu intenţia de a face cunoscut acest îndrăgit personaj şi copiilor mai mici, care încă nu pot citi singuri un roman, dar sunt dornici să afle cine este extraordinara Pippi.

„Micul Prinţ” al lui Antoine de Saint-Exupery este ocazia perfectă pentru copii să viseze cu ochii deschişi cai verzi pe pereţi şi planete extra sau intra-terestre, dar şi să încerce să se apece cu înţelegere şi condescenţă asupra lumii „celor mari”, cu care se confruntă în fiecare moment. 

Micul Prinţ a fost scrisă de Antoine de Saint-Exupery în Statele Unite, acesta stabilindu-se în 1940, pentru doi ani, la New York. Iniţial a fost publicată în limba engleză, la New York, de către editura Reynal & Hitchcock. În aceeaşi lună, aprilie, şi acelaşi an, 1943, este tipărită şi în limba original, franceză.

Se spune că Micul Prinţ este cea mai citită carte din lume, după Biblie, şi, fără îndoială, cea mai tradusă, Micul Prinţ este un veritabil fenoment cultural de mai bine de şapte decenii.

„Aventurile lui Tom Sawyer” este o carte clasică pentru copii, scrisă cu mult umor și fantezie care, la peste 140 de ani de la publicare, continuă să-i facă pe cititori să râdă și să reflecteze.

O antologie a aventurilor lui Tom, un băiat năzbâtios, care începe să discearnă prin prisma propriilor experiențe granița fină dintre bine și rău, această carte va fi primită cu mult entuziasm de copii, care vor urmări cu sufletul la gură ghidușiile și poznele ce nu se mai opresc de-a lungul râului Mississippi. 

Trei cărţi, trei etape ale copilăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *