Câteva zile ne mai despart de Crăciun şi aşa cum cere tradiţia, sărbătoarea Naşterii Domnului, nu trebuie să treacă fără să faci curăţenie generală în toată casa. Curățenia face parte din ritualul tradițional, iar pentru un rezultat impecabil, ai nevoie de un plan inteligent pentru a duce misiunea la bun sfârșit și cu rezultate remarcabile.
Organizarea, punctul principal al curățeniei
Nu alerga dintr-o parte în alta a casei fără rost. Nu te ocupa de mai multe treburi în același timp. Organizarea este punctul cel mai important al curățeniei în prag de sărbătoare. Primul spațiul cu care trebuie să începe este baia, sau băile după caz. Nu lua pauze mai lungi de 15 minute. Îți pierzi concentrarea și prelungești la nesfârșit finalizarea curățeniei.
Echipează-te cu haine comode, ustensile și mănuși de protecție.
Până produsele de curățat își fac treaba în baie, tu rezolvă problema pânzelor de păianjen și praful din colțurile greu accesibile. Dacă nu aveți mătură specială puteți apela la mătura pe care o folosiți în casă cu condiția să o acoperiți cu o pânză curată.
Ai terminat baia, acum urmează bucătăria. Aragazul este în general prima parte a bucătăriei care se murdărește cel mai des. Urmează mobila de bucătărie, care evident cuprinde dulapurile, apoi gresia și faianța. Ferestrele le putem face să strălucească folosind o soluție alcătuită dintr-un litru de apă, 4 linguri zeamă de lămâie și alcool sanitar. Geamurile se șterg cu o cârpă moale sau șervețele.
Din moment ce ai terminat baia și bucătăria, acolo unde se spune că se zăbovește cel mai mult, urmează livingul și dormitorul. Covoarele dacă nu au nevoie de spălare, ci doar de dat cu un aspirator înseamnă că termini treaba și mai repede. Podeaua sau parchetul pot fi curățate cu cu soluții obișnuite sau poți face un amestec dintr-o jumătate de cană de oțet alb și o lingură de ulei de floarea soarelui. Se adaugă și uleiuri aromatizate preferate pentru un miros plăcut.
Perdelele și draperiile, dacă nu le duci la curățătorie și alegi să le speli singură acasă îți dau un sfat. Folosește în ultima apă în care le clătești puțin bicarbonat de sodiu, lucru ce le va face și mai albe. Dacă vrei să fie puțin apretate, pune sare de bucătărie înainte de a le stoarce și întinde. Perdelele și draperiile trebuie călcate în momentul în care le și așezi la fereastră. Dacă ai o statie de calcat cu aburi perdelele tale vor fi cele mai arătoase la ferestre.
Un sfat!
- Coșul de gunoi dacă nu este curățat cum trebuie, acesta poate fi o sursă de disconfort în bucătăria ta. Ceea ce trebuie să știi este că există mai multe soluții pentru îndepărtarea mirosurile neplăcute. Așa că stoarce o jumătate de lămâie pe pereții coșului, apoi cu un burete spală coșul pe interior.
tarancutaurbana@gmail.com
This is really interesting, You are a very skilled blogger.
I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post.
Also, I have shared your web site in my social networks!
You’ve outdone oneself this time. It might be the absolute best, most short phase-by-action manual that I’ve at any time viewed. Pg Slot เว็บใหม่