„Tunelul iubirii” există în România. Frumuseţea asta se află pe lista comorilor ascunse din Europa

„Tunelul Iubirii” există în România. „Tunelul Iubirii” este situat pe calea ferată Caransebeș – Băuțar, între localitățile Obreja și Glimboca, și recent a fost introdus pe lista comorilor ascunse din Europa, datorită romantismului acestui loc. „Tunelul Iubirii” a fost descoperit întâmplător de doi fotografi amatori din orașul Oțelu Roșu, Florin Avramescu și Mihai Tămășilă.

 

1

5

„Locul l-am descoperit în 4 februarie 2013, din întâmplare. Am vrut să fotografiez un apus de soare, pe dealurile de lângă, dar când am ajuns la calea ferată, nu am mai ajuns la apus. Deși era februarie, iar peisajul a fost destul de sec, promitea mult pentru vară. Atunci, ne-am întors în vară și am realizat pozele care acum sunt atât de răspândite și care au adus mulți turiști în zonă’, povesteşte Florin Avramescu. „Noi mergem destul de des pe această rută, pentru că pe aici ne ducem la lucru. Ceea ce am văzut atunci, în vară, ni s-a părut fantastic. Am postat fotografiile pe Internet, dar nu am spus unde au fost făcute. Cu toții au crezut că sunt realizate la faimosul tunel din Ucraina. Într-un final am spus unde sunt făcute, dar nu am fost crezuți. Și atunci au venit prietenii noștri, după care au venit și alții, turiști din județ și chiar din țară, ca să vadă cu ochii lor’, povesteşte şi prietenul său, Mihai Tămășilă.

 

2

3

4

Mihai rămăsese puţin în urmă să pozeze nu ştiu ce plante, iar eu am ajuns primul la calea ferată şi m-am oprit probabil şi din respirat când am văzut ce ascundea locul ăla, pot să vă asigur că atmosfera creată de lumina apusului a fost una de neuitat. A venit, am făcut câteva poze şi-ntro parte şi-n cealaltă ş am urcat pe deal pentru că se facuse deja târziu şi pierdeam apusul.

Drumul făcut de căruţe şi tractoare trece peste calea ferata pe care până acum ceva timp circula trenul de persoane atât de renumit în zonă pentru „viteza” lui, „Rapidul de Bautar” .

Puteţi vizita “Tunelul Iubirii”, primăvara, vara şi toamna, iarna, peisajul nu mai este atât de spectaculos însă îşi păstrează un farmec aparte. Acuma devenit locul potrivit pentru şedinţele foto de nuntă.

 

6

7

8

9

10Fotografii: Florin Avramescu si Mihai Tamasila

3 thoughts on “„Tunelul iubirii” există în România. Frumuseţea asta se află pe lista comorilor ascunse din Europa

Comments are closed.