Menu

Uleiul de cimbru ucide celulele canceroase, deoarece este bogat în terpenoide

Cimbrul este popular  de secole întregi și a fost frecvent utilizat pentru a trata diverse afecțiuni, de la gripă la crize epileptice. Preoții Evului Mediu, amestecau cimbru cu lavandă în cantități egale și stropeau podelele bisericilor pentru a scăpa de mirosurile nedorite. Mai mult, era folosit pentru vindecarea rănilor și prevenirea infecțiilor dacă era aplicat zdrobit pe zonele afectate.

 

 

Grație terpenoidelor pe care le conține, cimbrul previne cancerul

”Cimbrul este bogat în vitamine și minerale, inclusiv fier, potasiu și calciu, toate fiind extrem de benefice pentru formarea corespunzătoare de celule roșii în sânge, reglarea tensiunii arteriale, precum și distribuția de antioxidanți în organism. Mai mult, este bogat în acid folic, vitamine din complexul B, vitamina A și C”

afirmă dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu

Ceaiul de cimbru are proprietăți puternice de prevenire a cancerului deoarece este bogat în terpenoide. Studiile au arătat că aportul regulat de cimbru crește cantitatea de DHA în membranele din rinichi, creier și celule cardiace, iar cercetări făcute în Germania demonstrează că are efecte terapeutice certe în infecțiile respiratorii acute, fapt pentru care îl recomandăm în toate procesele inflamatorii de cauze infecţioase ale căilor respiratorii superioare și inferioare, de la răceală, guturai, stări gripale, bronşită acută şi cronică la laringită, faringită, calmarea tusei, astm bronşic.

Utilizarea sa regulată va reduce încărcătura virală în organism, deci este excelent în cazul lupusului, tinnitusului, sindromulului de oboseală cronică, scleroză multiplă, fibromialgie, vertij, tiroidita Hashimoto și artrita reumatoidă. Pentru a susține lupta alternativă împotriva acestor afecțiuni, faceți o cură de 2-3 luni și beți ceai de cimbru în fiecare dimineață – îndeamnă interlocutoarea noastră.

Vreau să menționez în mod aparte că Hofigal desface pe piața românească ceai de cimbru obținut din plante ecologice 100% ce provin dintr-un mod de producţie ce exclude utilizarea produselor chimice de sinteză, pesticide, fungicide, ierbicide, îngrăşăminte, deci este un ceai perfect terapeutic, în adevăratul înțeles al termenului!

afirmă dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu

Produsul Ceai ecologic de cimbru este un supliment alimentar predozat obținut din părțile aeriene ale plantei Thymus vulgaris (cimbru), fam. Lamiaceae. Cimbrul este un subarbust cu forma de tufă globuloasă, alogam, originar din sudul Europei. Se mai numește cimbrișor, cimbrișor grecesc, cimbru adevărat, cimbru bun, lămâță. Crește spontan în flora Spaniei, Franței. Cultivat în Antichitate ca plantă medicinală, mai târziu și ca plantă condimentară.

Se recomandă:

ca supliment alimentar pentru îmbunătățirea regimului igieno-dietetic în procese inflamatorii de cauze infecțioase ale căilor respiratorii superioare / inferioare (răceală, guturai, stări gripale, bronșită acută și cronică, laringită, faringită, pentru calmarea tusei, astm bronșic); tulburări digestive în special balonare, colite fermentative, colecistită, angiocolită, enterocolită, procese inflamatorii intestinale cauzate de virusuri, bacterii, paraziți care afectează mai frecvent vârstele extreme (copiii și vârstnicii); atonie digestivă; viermi intestinali (ascarizi, oxiuri); stimularea poftei de mâncare.

Mod de administrare 

Ceaiul ecologic de cimbru se prepară din 2 plicuri x 1,0 g sau 1 linguriță herba la 250 ml apă fierbinte, prin infuzare timp de 10-15 minute. Infuzia se consumă neîndulcită, călduță, de 2-3 ori pe zi între mese sau ori de câte ori este necesar.
Observații: supradozarea poate provoca tulburări gastro-intestinale.

Cum poți comanda și care este modul de administrare

Ceaiul ecologic de cimbru se prepară din 1-2 plicuri x 1g la 250 ml apă fierbinte, prin infuzare timp de 5-10  minute. Infuzia se consumă neîndulcită, călduţă, de 2-3 ori pe zi între mese sau ori de câte ori este necesar.

Acest produs îl găsiţi  în farmacia Cleofarm, în farmaciile Hofigal, dar îl puteţi  comanda online.

Farmacia Cleofarm, Şoseaua Colentina nr. 76, București, sector 2 telefon: 021 240 2853 program: Luni – Vineri 08.00 – 19.30; Sâmbătă 08.00 – 14.00; Duminică – Închis

 

Hofigal are în portofoliul său atât ceaiul ecologic de cimbru cât și uleiul volatil de cimbru în miere, ne-a mărturisit Anca Daniela Raiciu.

Uleiul de cimbru era un anti-infecțios larg folosit înainte de apariția antibioticelor moderne

”Încep prin a spune că uleiul volatil de cimbru este bogat în proprietăți antivirale, anti-reumatice, antiseptice, anti-parazitare și anti-fungice. Cred că mulți se întreabă cum au supraviețuit oamenii până ce medicina modernă cu ale sale vaccinuri și medicamente să prelungească viața. Ei bine, printre altele, foloseau ulei volatil de cimbru, mai mult de un sfert din compoziția acestuia fiind reprezentată de timol, o substanță ale cărei proprietăți antiseptice erau folosite pentru a preveni infecțiile, înainte de apariția antibioticelor moderne. Deci, dintotdeauna uleiul de cimbru a fost un anti-infecțios redutabil, iar Hofigal a valorificat la maximum calitățile acestei plante.

Uleiul volatil de cimbru în miere are proprietăți expectorante și bronhiale antispastice puternice, fiind excelent în tratamentul și prevenirea următoarelor afecțiuni: laringită, astm, infecții ale gâtului, bronșită acută și cronică, gat uscat, tuse, inflamația mucoasei bucale, gingivită.

sursa: http://aquiahora.ro

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram