Uleiul de păr şi crema de mâini, minunile pentru păr şi piele

Fie primăvară sau iarnă, părul are nevoie de o îngrijire zilnică. Electrizarea, lipsa volumului, vârfurile despicate și aspectul deteriorat sunt cele mai comune probleme cu care doamnele şi domnişoarele se confuntă atunci când vine vorba despre coafură.

Pentru a scăpa de zilele în care coafura ta nu arată așa de bine trebuie să ştii că e nevoie de o îngrijire constantă, fie acasă sau la coafor.

În primul rând, alege cele mai potrivite produse pentru tipul tău de păr. Apoi, nu îți fie teamă să întrebi stiliștii sau să te informezi în revistele de specialitate. Un lucru foarte important, şi nu ultimul este alimentaţia.

Electrizarea părului este principala problemă a părului atunci când nu beneficiază de nicun fel de tratament. Iar pentru a lupta împotriva electrizării, trebuie să ştii că este nevoie de ulei de par. Pe lângă faptul că părul nu se va mai electriza, uleiul este util şi pentru hrănirea podoabei capilare, dar şi pentru o coafură frumoasă.

Uleiul de păr poate fi ușor integrat și acasă. Cum folosim uleiul şi care sunt beneficiile lui.

Accentuează strălucirea firului

În momentul în care părul este uscat, aplică ulei la vârfuri și evită rădăcinile, apoi continuă să usuci normal. Părul va căpăta strălucire și elasticitate, fără să pară gras.


Îmblânzește și definește buclele rebele

Uleiul se aplică imediat după ce părul este spălat. Uleiul creează o peliculă protectoare în jurul firului de păr și îl va menține hidratat.


Învinge electrizarea și zilele în care coafura nu se așază cum vrem

Folosește uleiul ca pe un ser, încălzind una-două picături în podul palmei și trecându-le apoi prin părul rebel.

Dintre uleiurile naturale, cele mai recomandate pentru îngrijirea zilnică a părului sunt uleiurile de argan, de hibiscus, de cocos sau de propolis.

Uleiurile naturale pot fi folosite, de asemenea, și pe post de mască de păr.

La fel ca şi părul, şi mâinile au de suferit, indiferent de anotimp. Pielea mâinilor, subțire și fragilă, este supusă zilnic la tot felul de agresiuni externe precum starea vremii sau detergenții folosiți. Tocmai de aceea este indicat să folosim permanent o crema de maini.

Pentru a hidrata pielea mâinilor, este necesară creșterea conținutului de apă, fapt realizat de agenții activi hidratanți, cum ar fi glicerina, ureea sau acidul hialuronic.


Cele mai indicate sunt cremele bogate în substanțe grase nutritive, cum ar fi uleiuri vegetale sau ceară, care vor lăsa o peliculă protectoare pe suprafața pielii pentru a o proteja de mediul extern. În schimb pe perioada verii, trebuie să protecția solară.