Menu

Un pahar de vin roşu pentru un miel bine rumenit. Ce vinuri se potrivesc la masa de Paşte

Mâncarea de Paşte are rolul ei, dar mâncarea fără un pahar de vin nu prea se cade. Chiar dacă regula spune că fiecare mâncare se potriveşte perfect cu un anumit tip de vin, nu poţi pune pe masa câte un soi de vin pentru fiecare fel pe care îl serveşti. Pentru masa de Paşte trebuie să alegi unul sau două vinuri. Trebuie să ţi cont că vinurile trebuie să meargă din plin cu bogăţia de arome pe care le vei aşeza pe masă. Şi pentru că la nicio masă de Paşte nu vor lipsi drobil, friptura de miel, cozonacul şi ouăle roşii, nu îţi va fi greu să alegi între un soi de vin roşu pentru masă şi unul de vin dulce pentru desert.

 

 

 

Un vin roşu pentru un miel bine rumenit

 

Cunoscătorii ştiu foarte bine regula: „vinul roşu se potriveşte cu felurile de mâncare din carne roşie, iar cu cât e mai grea mâncarea, cu atât vinul trebuie să fie mai sec”.

Aşadar, pornind de la această regulă lista de vinuri pentru mesele de Paşte trebuie să conţină şi o sticlă de Cabernet Sauvignon, Merlot sau Pinot Noir.

  • Cabernet Sauvingnon este un vin tare care îţi lasă un gust uşor uscat în gură, numai bun pentru un aperitiv cu maioneză, drob şi ouă
  • Merlot este mai puţin sec decât un Cabernet Sauvignon, are gustul ierburilor aromatice şi merge şi el la fel de bine cu friptura de miel
  • Pinot Noir, răsfăţatul francezilor, are arome mai fine şi se potriveşte pentru mese bogate în feluri cu carne

 

 

 

Un vin alb pentru friptura de curcan

 

Dacă te-ai gândit să înlocuieşti carnea de miel cu carnea de curcan sau ai ales numai carnea de curcan, atunci şi vinul pentru felul principal trebuie să se schimbe. Carnea de pasăre cere un vinuri albe seci, iar cu această variantă nu ai cum să dai greş dacă alegi un Sauvignon Blanc.

 

 

Un vin aromat pentru desert

 

Desertul cere musai şi el o nouă sticlă de vin. Nu trebuie să serveşti şampanie, aceasta nu se potriveşte cu deserturile foarte dulci. Poţi încerca vinuri aromate şi dulci naturale cum sunt Tămâioasa, Busuioaca sau Muscatul. Se potrivesc şi cu prăjiturile şi cu fructele.

 

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram