Menu

Una dintre cele mai rare și frumoase flori din lume se află în România

Una dintre cele mai rare și frumoase flori din lume este margareta africana (Oseteospermum) care se întâlnește și în România. Margareta africană se descurcă chiar foarte bine în condițiile climatice de la noi din țară.
094a113e22a99651690489dda5e597a4

Osteospermum este o planta perenă. În marea parte a varietăților, această plantă nu crește mai mult de 50 cm. Margareta africană are nevoie de multă lumină și crește în zone cu mult soare, iar în zilele noroase își strânge petalele și devine unică prin frumusețea ei oferind însă un adevarat spectacol de culoare.

bluebell
african_daisy
Margareta africană este o plantă cu înflorire abundentă și aproape continuă. Atunci când dispune de condiții prielnice, poate înflori pe tot parcursul anului. Totuși, în principal prezintă două etape majore de înflorire: din mai până la sfarșitul lui iulie și din septembrie până în noiembrie. 
564690711_787a186fe8_b
6342786184_4098a993b8
Margareta-africana
IMG_4432
exotic_flower_blue_666
În urma cu 25 de ani, puțini erau aceia care auziseră de această plantă. Puțin înaltă, cu aspect de tufă și cu flori asemănătoare celor de margareta, Osteospermum a câștigat atenția producătorilor și comercianților prin varietățile existente și prin capacitatea sa de a se dezvolta bine, atât în grădină dar și în ghivece. Ea poate fi achiziționată de câțiva ani și din magazinele noastre de specialitate.

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram