Menu

Vitamine pentru organismul tău atunci când e obosit

Organismul nostru ştie întotdeauna de ce are nevoie, iar în momentul în care simte că îi lipseşte ceva începe să dea semnale de avertizare. Acestea pot semnala lipsa anumitor substanţe nutritive din organismul nostru. Primele simptome se prezintă la nivelul ochilor, părului, unghiilor, gurii şi evident pielii şi indică lipsa vitaminelor şi mineralelor. De asemenea, multe manifestări pot fi provocate de alergii, dezechilibre ale zahărului din sânge. Principala sursă de vitamine pentru organismul nostru o reprezintă alimentele.

 

Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie spune că studiile au scos în evidenţă faptul că lipsa unor substanţe din organism sunt probate printr-o serie de indicii.

 

dr. Anca Daniela Raiciu alături de realizatoarea tv, Florentina Opris

 

Oboseala, răceala, vânătăile, stresul sau memoria slabă pot fi considerate indicii

 

”Chiar dacă la suprafață nu se vede, în fabuloasa mașinărie umană au loc sute de mii de procese într-o singură zi, celule care mor, altele care se nasc, circuite de tot felul, reacţii chimice, transformări şi asimilări. Dar pentru ca organismul să funcţioneze bine are nevoie de vitamine, multe vitamine. Dacă am ronţăit, de exemplu, o jumătate de măr într-o zi nu putem spune că am mâncat fructe, dacă am mâncat cu o săptămână în urmă două roşii nu înseamnă că iubim legumele”, spune Anca Daniela Raiciu.

 

Organismul ne avertizează, trage semnale de alarmă prin mijloacele proprii lui, iar dacă învățăm să le cunoaștem putem lua măsuri imediate.

 

  • Dacă ai vânătăi şi nu ţii minte să te fi lovit atât de tare!

Când vânătăile apar cu ușurință înseamnă că avem lipsă de vitamina C, motiv care produce şi sângerări ale gingiilor ori coagularea cu dificultate a sângelui chiar și în cazul unei tăieri minore. Situaţia se reglează imediat consumând roşii, varză, verdeţuri cu frunze verzi, ardei.

 

  • Dacă te simți obosit chiar dacă ai dormit suficient!

Oboseala permanentă arata lipsa complexului B, prin urmare trebuie să includem în alimentaţie fasole – în special cea neagră sau roşie – linte, verdeţuri cu frunză verde.

 

 

  • Dacă răcești şi răceala își trece foarte greu!

O răceală ne spune că organismul nu a primit vitaminele necesare unei imunităţi puternice, lucru care se rezolvă simplu cu legume şi fructe ce trebuie consumate crude la toate mesele zilei.

 

  • Dacă memoria dă semne de oboseală!

Nu reuşeşti să te concentrezi nici măcar la lucrurile banale? Lipsește luteina, o substanţă nutritivă care întăreşte capacitatea cognitivă, și care se găseşte în morcovi, porumb şi-n verdeţuri.

 

  • Dacă stresul e starea ta permanentă!

Nu mai reuşeşti să-ţi controlezi nervii şi izbucneşti de câte ori ai prilejul. Asta înseamnă că ar trebui să consumi mai mulţi morcovi, ardei şi verdeţuri, dar şi ton sau somon bogate în omega 3.

 

 

Anca Daniela Raiciu, doctor în farmacie ne sfătuieşte să apelăm la suplimente alimentare care conțin substanțe ușor asimilabile și ne completează natural necesarul de vitamine, hormoni, minerale, iar ca un ultim sfat, să ne uităm în farfurie: dacă ţi se pare că mâncarea nu are culoare e clar, trebuie să adaugi imediat morcovi, roşii, ardei şi verdeţuri!

Aşadar, pe lângă suplimente alimentare și hrană bogată în vitamina D, asigură-te că stai la soare cel puțin 20 de minute.

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram