Voi ştiţi are este ora potrivită pentru a bea cafeaua?

Mulţi dintre noi cred că o cană de cafea tare la prima oră este cea mai bună metodă de a te energiza. Cafeaua este una dintre cele mai îndrăgite și mai populare băuturi de pe pământ. După apă şi ceai, cafeaua este a treia într-un top al cantităților consumate şi are o istorie veche de sute de ani.

 

Ştiţi când este ora indicată pentru a bea cafea?

Între 9:30 şi 11:30 dimineaţa. Practic între aceste ore, cafeaua acţionează cel mai eficient, deoarece ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei la câteva ore de la trezire. Explicaţia este legată de nivelul hormonului cortizol, care, după ce atinge apogeul între ora 8.00 şi 9.00 dimineaţa, începe uşor să scadă spre sfârşitul dimineţii.

Mai mult, în cazul în care cafeaua este băută la primele ore ale dimineţii, între ora 8.00 şi 9.00 dimineaţa – organismul dezvoltă toleranţă la cafeină, datorită căreia vom simţi nevoia să crească doza.

 

 

Cafea, la filtru sau la ibric?

Sunt nenumărate metode pentru prepararea cafelei, unele dintre ele vechi, altele moderne. Principalele metode de preparare a cafelei au rămas ibricul şi filtrul.

La ibric. Aici vorbim de o varietate de cafea ce se prepară cu ajutorul unui ibric cu apă clocotită în cae se adaugă cafeaua macinată.

La filtru. Cafeaua la filtru este, în esenţă, o metodă modernă a cafelei turceşti. Cafeaua e pusă într-un aparat cafea peste care se toarnă apă fierbinte. Pentru asta ai nevoie de o cafetieră dar şi de filtre de calitate pentru a obţine cea mai bună aromă.

Potrivit studiilor, cafeaua reduce riscul de apariție al Alzheimerului și al diabetului de tip 2. De asemenea, cafeaua are o concentrație mai mare de cofeină decât ceaiul, așa că poate ajuta pacienții cu astm datorită efectului său de a relaxa căile respiratorii. Cafeaua ajută, de asemenea la ameliorarea migrenelor și e un bun leac anti-mahmureală.

Pe de altă parte, ceaiul este şi el foarte bine venit, dimineaţa. Ceaiul verde, pe de altă parte este plin de antioxidanți și are proprietăți anticancerigene. Potrivit studiilor ceaiul conține niște antioxidanți care pot preveni cancerul. Deși efectul anti-cancerigen nu a fost studiat suficient de mult, ceaiul a fost întotdeauna considerat o băutură terapeutică sau medicinală. Cea mai mare cantitate de polifenoli o conține ceaiul cald.

Alături de cafeaua de dimineaţă este bine venit şi un smoothie. Destul de simplu şi de rapid, băutura este plină de fibre alimentare solubile şi insolubile. Aşadar, se introduc două banane în blender împreună cu 200 g lapte vegetal. Apoi începem şi introducem treptat celelalte ingrediente.

 

 

Să revenim la cafeaua de dimineaţă. În cazul meu şi a multora ca mine, cafeaua de dimineaţă făcută la mine acasă este esenţială pentru începutul unei zile bune. Poate este doar un efect, însă eu sunt convinsă că o zi bună nu poate începe fără o cafea de foarte bună calitate.

„Trezeşte-te şi simte mirosul cafelei”, e chiar pe bune, şi pentru a veni în susţinerea acestei ziceri, vă spun că un studiu arată că este suficient doar de mirosul cafelei pentru a te trezi.

 

6 thoughts on “Voi ştiţi are este ora potrivită pentru a bea cafeaua?

  1. A motivating discussion is worth comment. There’s no doubt that
    that you should publish more on this subject, it might not be a taboo subject but generally people do not discuss these subjects.
    To the next! Kind regards!!

  2. Pingback: graphic sex games

Comments are closed.