Menu

Vola.ro – cea mai de încredere agenție de turism online din România

Compania de cercetare Mercury Research a realizat în luna septembrie a acestui an o analiză complexă a pieței de turism online din România prin care a dorit să reliefeze care sunt agențiile de turism online în care românii au încredere, care sunt motivele care determină un turist să rezerve printr-o anumită platformă online, de ce aleg turiștii să revină la o anumită agenție și alte comportamente. Studiul vine în contextul unor evenimente nefericite în industria turismului la nivel național și introduce pentru prima dată elementul “încrederii” în discuția legată de achiziționarea vacanțelor.

 

Studiul evidențiază că turiștii români încep să se distanțeze de mirajul super-ofertelor și prețurilor foarte mici. Se bazează pe încredere, apreciază suportul pre și post vânzare realizat prin Serviciile de Relații cu Clienții și gradul de recunoaștere în piață al agenției. Toate acestea sunt elemente ale unei piețe aproape de maturizare.

  

Vola.ro – cea mai de încredere agenție de turism online din România

 

Potrivit studiului Mercury Research, Vola.ro este cea mai de încredere agenție de turism online din România. Agenția a obținut cele mai bune rezultate în rândul călătorilor care cunosc brandul, 33% dintre aceștia afirmând că este o companie de încredere. Numărul este cu 50% mai ridicat față de a doua agenție din clasament, Avion.ro, care a obținut un procentaj de 22%  și cu 57% mai ridicat față de a treia, eSky.ro, care a înregistrat un procentaj de 21%.  

 

Serviciul de relații cu clienții și oferta variată de vacanțe – foarte importante în alegerea unei agenții de turism online

 

În balanța deciziei finale de cumpărare și de revenire la o anumită agenție de turism online cântăresc puternic serviciul de relații cu clienții și ofertă variată de vacanțe.

  

La capitolul Serviciul de Relații cu Clienții, 30% dintre călătorii familiari cu brandul recomandă agenția pentru promptitudinea cu care oferă suport clienților, față de 26% pentru a două agenție clasată, Avion.ro și 20% pentru cea de-a treia, Paravion.ro. Dintre cele 3 agenții aflate în top, Vola.ro este singura care oferă un serviciu de Customer Care 24/7.

 

Ofertele variate de vacanţe stârnesc apetitul de călătorie al românilor

Rezultatele studiului mai relevă faptul că turiştii aleg Vola.ro şi datorită ofertei variate de vacanţe, dar şi pentru că este cea mai utilizată agenţie de turism online din România.

Astfel, 67% dintre cei care călătoresc prin intermediul celor mai cunoscute agenţii de turism online afirmă că au folosit serviciile Vola.ro cel puţin o dată, procent aproape triplu faţă de următoarea agenţie din clasament, Paravion.ro, care a obţinut 24%. Tot de aici reiese faptul că primele trei agenţii online din România concentrează aproximativ 80% dintre achiziţiile făcute în acest mediu.

Turiştii sunt consecvenţi în privinţa opţiunilor de călătorie

În ceea ce priveşte călătoriile făcute în ultimul an printr-o agenţie de turism online, Vola.ro a obţinut din nou cele mai bune rezultate, 74% dintre clientii agentiilor de turism declarând că au apelat la serviciile companiei în ultimele 12 luni. Diferenţa este considerabilă în raport cu urmatoarele două agenţii din clasament, eSky.ro si Avion.ro, care au atins fiecare un procent de doar 12%.

Calitatea serviciilor atrage feedback-ul pozitiv al românilor

Aproximativ 90% dintre clienţii Vola.ro se declară mulţumiţi de serviciile agenţiei de turism online, iar 70% dintre ei afirmă că sunt extraordinar de mulţumiţi.

”Piaţa de turism este printre cele mai competitive din România, iar odată cu digitalizarea sa jucătorii din online au început să câștige teren în favoarea agențiilor clasice. Studiul a urmărit identificarea percepției clienților în raport cu cele mai populare agenții de turism online din România. Este interesant de observat cum, în urma evenimentelor recente din piața de turism, factorul de încredere a devenit unul decisiv în alegerea agenției, iar această încredere se construiește în timp, prin acțiuni repetate și consecvente, motiv pentru care sperăm să dezvoltăm astfel de studii în viitorul apropiat”, a declarat Ingrid Lambru, Marketing Director la Mercury Research.

 

“Suntem nespuși de bucuroși să observăm că într-o piață atât de agresivă în lupta prețurilor, factori precum încrederea și calitatea serviciilor au început să joace un rol în deciziile călătorilor. Sperăm ca acest moment să fie un prim pas către o industrie dispusă să investească în îmbunătățirea serviciilor și în transparența față de clienți, iar situațiile în care aceștia sunt atrași prin prețuri nesustenabile, însă fără a li se prezenta riscurile aferente, să dispară în totalitate”, a declarat Daniel Truica, CEO Vola.ro.  

 

Despre studiul Mercury Research

Studiul Mercury Research a fost efectuat în luna septembrie a acestui an pe un eşantion reprezentativ din mediul urban şi a urmarit să identifice diferite comportamente din piaţa turistică din România, precum şi să compare cele mai cunoscute agenţii de turism online din ţară: Avion.ro, eSky.ro, Fly-Go, Paravion, Tripsta şi Vola.ro.

 

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma.
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu.
Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu!
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Load More
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
13°
nori împrăștiați
humidity: 62%
wind: 3m/s N
H 14 • L 14

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram