Ziua IEI, legământ de dăinuire

Ziua IEI, legământ de dăinuire

În weekend, spațiul de la piscina exterioară a Hotelului Iaki a servit unui ceremonial aparte, dedicat IEI românești. De Ziua Internațională a IEI, designerul Izabela Mandoiu a prezentat colecția capsulă „IA – Legământ de dăinuireˮ.

Mamaia Luxury Events și Hotel IAKI au organizat un eveniment complex, care a îmbinat armonios arta plastică și creativitatea în fashion. Prima ediție Fashion & Art s-a bucurat de prezența a 15 artisti plastici și 6 designeri de renume, care au oferit o seară memorabilă tuturor celor prezenți.

Surpriza serii a fost prezentarea designerului Izabela Mandoiu, cunoscută pentru creațiile cu influențe tradiționale și iile cu specific argeșean. Cele zece ținute prezentate au o însemnătate aparte, fiind povești țesute cu valori, cu tehnici vechi de lucru, dar materiale și accesorii contemporane, care răspund cererii pieței. Simbolistica semnelor țesute, cât și coloristica pieselor vestimentare întregesc mesajul designerului, de a continua să valorizeze cultura tradițională, adăugând o notă personală.

„Acum 4 ani, am început să creez inspirându-mă din comorile tradiționale din lada bunicii. Încă de atunci am ales să realizez in special ii cu specific argeșean, ii de eveniment, cu o strălucire aparte. Sunt cinci ani de când sărbătorim Ziua Internațională a IEI, de aceea consider că este momentul ca noi toți să ne luăm un angajament, acela că în ciuda schimbărilor, nu ne vom uita rădăcinile și vom căuta să păstrăm valorile românești, contribuind la cultura națională.

Astăzi declar Iei acest Legământ de dăinuire, prin care promit solemn că Ia va avea mereu un loc special în creațiile care îmi poartă semnnătura. Voi demonstra că Ia este o piesă vestimentară atemporală, nu doar un trend,ˮ susține designerul Izabela Mandoiu.

Ținutele Izabela Mandoiu includ țesături complexe, printre care: cusutul manual, țesutul la război, cusutul mărgelelor și al paietelor în diferite semne, creând un mesaj, o poveste unică a piesei vestimentare.

Purtătoarele poveștilor țesute cu valori adaugă un plus creațiilor prin atitudine și spirit atunci când se identifică cu semnificațiile semnelor cusute: inimi, flori, cruciulițe și multe altele, menite să ne amintească valorile importante în viață, printre care iubirea, credința, frumosul, naturalul.

Conceptul prezentării a inclus fete normale în prezentare, nu modele, din dorința de a arăta femeilor că, prin atitudine, fiecare femeie se poate simți bine în pielea ei și poate purta cu mândrie creații de designer.

#PoveștiȚesuteCuValori  www.izabelamandoiu.com

2 thoughts on “Ziua IEI, legământ de dăinuire

Comments are closed.