10 flori de grădină rezistente la caniculă

Ştiu, ai foarte multe flori care îţi plac, dar nu rezistă în faţa caniculei din timpul verii! Pentru a avea în permanenţă grădina plină de flori, chiar şi în cele mai toride zile ale verii, soluţia este să-ţi decorezi grădina cu plante rezistente la caniculă. Eu îţi prezint 10 dintre cele mai rezistente flori la caniculă.

 

1. Cosmos este o plantă originară din America Centrală. Este o floare excelentă pentru o grădină rustică, care oferă nectarul pentru albine şi fluturi şi seminţe pentru păsări, tolerează și iubeşte căldura caniculară a verii.

 

 

 

2. Verbina, floarea fluturilor sau Verbena tenuisecta este o plantă de ale cărei flori colorate într-o nuanță plăcută de violet te poți bucura toată vara. Tulpinile ei pot atinge o înălțime de 25 de centimetri, iar frunzele sunt înguste, dovedind caracterul xerofil al acestei plante originare din America de Sud. Verbina poate supraviețui în condiții de umiditate scăzută, însă dacă vrei ca planta să atingă nivelul optim de dezvoltare, este important să folosești periodic îngrășăminte pentru sol.
.
.
.
.

3. Flori de piatră sau Portulaca gradiflora sunt originare din zonele aride ale Americii de Sud. Tulpinile lor au o lungime de aproximativ 20 de centimetri și sunt târâtoare. Frunzele sunt suculente și cilindrice, tipice plantelor xerofile. Florile au culori variate, de la roșu și roz până la galben și alb. Grație climatului din care provin, florile de piatră tolerează ariditatea, însă dacă vrei să te bucuri de culorile lor minunate, este indicat să uzi regulat solul.

.

.

 

.
.
4. Lavanda sau Lavandula angustifolia este una dintre florile cele mai delicate pe care le poți cultiva în grădina ta. Tulpina plantei poate ajunge la o înălțime de 30-100 de centimetri, iar inflorescențele au culori variate, de la alb până la albastru și violet. Pentru a cultiva lavanda, solul trebuie să aibă un pH neutru, iar cantitatea de lumină trebuie sa fie generoasă. Dacă vei respecta aceste reguli și vei avea grijă să tai tufișurile după ce trece perioada de înflorire, pentru a păstra forma rotunda, te vei bucura de lavanda în fiecare an.
.
.
.
.

5. Cârciumăresele sau Zinnia elegans te vor binedispune din iunie până în octombrie, dacă le alegi pentru a-ți decora grădina. Tulpinile acestor flori ating înălțimi de la 30 pana la 80 de centimetri, în funcție de varietate. Culorile inflorescențelor sunt puternice și acoperă o gama larga, de la galben până la vișiniu. Dacă vrei să ai asemenea flori minunate în grădina ta, ține cont de câteva aspecte: este necesar ca pH-ul solului să fie acid, trebuie să existe o cantitate considerabilă de humus, pentru a fi fertil și este indicat să se evite udarea excesivă. Nu în ultimul rând, cârciumăresele sunt iubitoare de lumină, însă tolerează și semiumbră.

.

.

.

.

6. Liliacul de vară sau Budleja este un arbust ornamental care se poate dezvolta sub formă de tufă bogata sau sub formă de arbust solitar, asta dacă este curăţat permanent de lăstari. Se poate înălţa până la 4-5 metri, iar diametrul tufei poate atinge chiar şi 4 metri. Frunzişul este bogat, frunzele ovale, verde-închis la culoare şi lungi de până la 25 cm. Florile seamănă cu cele de liliac. Sunt mici, grupate în formă de ciorchini, parfumate şi sunt colorate în mov închis sau deschis, galben, alb sau roz, dar absolut toate atrag fluturii colorati. Cele mai cunoscute soiuri sunt liliacul de vară mov şi liliacul de vara galben. Cea mai buna poziție de amplasare a liliacului de vară este în plin soare.

.

.

 

.

.

7. Gura leului este cultivată în grădini, parcuri, jardiniere, în balcoane și terase. Planta poate fi expusă în plin soare, rezistând chiar și la temperaturi de 30 de grade.

.

.

.

.

 

8. Crăițele – Tagetes patula – impresionează prin culoare și formă, în plus acestea înfloresc pe tot parcursul verii. Și ele iubesc lumina și soarele, de aceea sunt o alegere bună pentru grădină și arată minunat alături de alte flori, la fel de colorate.

.

 

 

 

9. Brumărelele sau Phlox paniculata sunt originare din America de Nord. Ele sunt ușor de recunoscut, datorită formei rotunde sau de ciorchine a mănunchiului de flori. Petalele brumărelelor au culori diverse: roz, violete, roșii și albe. Unele specii au o caracteristică aparte: prezența unor tonuri de culoare mai închise către centru florilor. Brumărelele înfloresc dacă sunt plantate la soare sau în zone parțial umbrite. Dacă vei respecta această regula, le vei feri de o boală caracteristică speciilor Phlox, cunoscută sub denumirea comună de făinare. Aceasta este cauzata de umiditate, așadar soarele este un prieten de nădejde în combaterea ei.

.

 

 

 

10. Margaretele sau Leucanthemum superbum sunt niște flori ce îți vor aduce cu siguranță zâmbetul pe buze, ori de câte ori le vei privi. Dacă le vei cultiva într-un sol cu pH neutru, într-o zonă cu multă iarbă și dacă vei avea grijă să folosești un insecticid cu spectru larg, te vei bucura de inflorescențele lor de un alb strălucitor vreme de mulți ani. Chiar dacă odată cu venirea frigului ele se vor usca, în anul următor vor reveni la viață.

 

 

 

 

 

4 thoughts on “10 flori de grădină rezistente la caniculă

Comments are closed.