10 lucruri bine de știut înainte să-ți cumperi un câine

Te-ai mutat la curte și vrei să-ți iei și vrei să-ți împarți viața cu un prieten canin. Pentru a avea în casăun animal de companie fericit, trebuie să găsești unul care să se potrivească stilului tău de viață și să cunoști din timp responsabilitățile care te așteaptă. Înainte să cumperi un caine, trebuie să te informezi cu privire la caracteristicile raselor dorite și la întreținerea de care au nevoie.

Ține cont de aceste informații atunci când te vei decide să aduci un prieten patruped în casa ta. Asigură-te din timp că totul decurge cum trebuie și că ești pregătit să iei câteva responsabilități importante în primire.

1. Alege o rasă de câini care se pliază pe stilul tău de viață.

Spre exemplu, dacă nu stai mult timp pe acasă, optează pentru una care nu necesită multă mișcare. De obicei, rasele de dimensiuni mari sunt mai liniștite. 

2. Oricât ar fi de simpatic un câine aflat în primele luni de viață, nu uita că are nevoie de un mic antrenament de dresaj legat de regulile casei.

Dacă nu îl înveți din timp care sunt ele, nu te mira când va începe să roadădiverse lucruri sau că își face nevoile acolo unde îți dorești mai puțin. Prin urmare, dacă nu ai suficient timp sau răbdare să îl dresezi, orientează-te spre un câine matur deja obișnuit cu regulile unei case.

3. Nu uita niciodată că un câine plictisit poate să facă ravagii prin casă, în special în primul an de viață.

Asigură-te că i-ai cumpărat din timp câteva jucării care să îi ocupe timpul liber și să îi țină companie atunci când nu ești acasă.

4. Informează-te în legătură cu vaccinurile, deparazitările și alte tratamente pe care trebuie să le facă.

Un medic veterinar te va îndruma cu plăcere, însă nu strică să ceri și părerea altor oameni care au animale de companie.

5. Asigură-te că îți permiți din punct de vedere financiar să ții un câine. Poate că la prima vedere cheltuielile nu vor părea mari, însă pe parcurs se vor aduna.

Este important ca el să fie hrănit cu produse de calitate bună, săfacă vizite la veterinar, să te ocupi de aspectul lui fizic și să îl îngrijești din punct de vedere medical de fiecare dată când este nevoie. Rasa Golden Retriever este una dintre cele mai populare. Acest câine este inteligent, sociabil, loial și plin de viață. De asemenea, această rasă se maturizează mai încet decât altele, astfel că te poți bucura de ghidușiile sale până la 3-4 ani, lucru care poate fi deopotrivă simpatic și deranjant. Mulți goldeni sunt jucăuși chiar și la vârsta maturității.

6. Când cumperi un câine trebuie să ai grijă și la lucrurile pe care le lași la îndemâna lui. 

7. Pregătește-te din timp pentru multă socializare.

Unii câini simt nevoia să miroasă toți oamenii pe lângă care trec sau să socializeze cu patrupedele canine pe care le întâlnesc. Trebuie să fii tot timpul atentă la reacțiile lui, pentru a evita din timp neplăcerile.

8. Asigură-te că locul în care vrei să doarmă este unul mai retras și liniștit, unde se poate duce de fiecare datăcând vrea să se odihnească sau se simte nesigur.

9. Dacă vrei să cumperi un câine, trebuie să înveți comenzile de bază care te ajută să îl educi. 

În plus, este bine să îl familiarizezi de la început cu zgarda și lesa cumparate pentru el.

10. Și ultimul sfat, dar poate cel mai important: pregătește-te să-ți iubești animalul de companie așa cum nu te-ai gândit vreodată că poți iubi un câine.

Un câine se poate dovedi un animal de companie excelent și o sursa de dragoste inepuizabilă, însă aceste lucruri nu ar trebui să te facă să subestimezi responsabilitatile pentru care trebuie să fii pregătit atunci când vei avea unul. 

Dacă ți-ai luat câine, sigur vrei și o pisică

Evident că dacă te-ai decis să-ți cumperi câine, ai vrea și o pisică. O pisică la curte trăiască mult și „pe cont propriu”. 

Pisica este considerată a fi al doilea animal de companie ca răspândire, după câine. Spre deosebire de acesta, pisica a rămas un animal independent.

Evident, nu trebuie să lăsați niciodată pisica fără mâncare, chiar dacă, în cazul animalelor de curte, mizezi pe faptul că ele au posibilitatea de a vâna. Indiferent de mediul în care trăiește, pisica trebuie să mănânce cel puțin de două ori pe zi, mancare pisici. Pisica este un mic animal carnivor care mănâncă puțin, dar des.

Pisica nu vânează neapărat de foame, ci și în joacă sau pur și simplu pentru că vrea să-ți facă „un cadou”, aducându-ți vreun șoricel.

foto: pixabay