Menu

2, 3 Mai – sărbătoarea liliacului! În România există singura pădure de liliac sălbatic

Mii de oameni sunt așteptați pe 2 și 3 Mai pentru a petrece în singura pădure de liliac sălbatic din țara noastră. An de an aici are loc unul dintre cele mai mari concerte de muzică populară, o adevărată sărbătoare câmpenească.

 

liliac

 

IMG_0784

 

Pădurea-de-liliac-Ponoarele

Pădurea de liliac Ponoarele este o arie protejată de interes național – o rezervație naturală de tip floristic și peisagistic – situată în comuna Ponoarele, județul Mehedinți. Zona a fost declarată monument al naturii încă din anul 1965 și din acel an există oficial Sărbătoarea Liliacului, deşi ea se ţine din vremuri mai vechi, când băieți și fetițe, flăcăi și fete, moșnegi și băbușe se adunau pentru a se desfăta la umbra pădurii de liliac.. Sărbătoarea are loc în prima parte a lunii mai, în amfiteatrul natural al văii Prislopului şi este ce mai mare sărbătoare a judeţului Mehedinţi. Reuşeşte să atragă o mulţime de turişti din toată ţara. În prima parte a lunii mai, liliacul înfloreşte în nuanţe de mov până la alb. Seara, împăştie un parfum încântător.

padurea_de_liliac_1_20120104_1709373977

Ca să ajungi la pădure, din centrul comunei Ponoarele, există un traseu marcat ce urmează Valea Morilor, pe firul apei şi urcând apoi pe Dosul Mare până în Valea Prislopului. Traseul trece pe lână alte două obiective, Crăcucenilor şi bisericuţa de sub Stei. Din comună până la Pădurea de liliac se poate ajunge cu cu maşina, traversând cătunul Tihoi şi mergând apoi în direcţia Delureni.

Turiştii prezenţi vor avea posibilitatea să viziteze peşterile din perimetrul pădurii de liliac, câmpurile de lapiezuri, lacurile Zătonul Mare şi Zătonul Mic şi Podul lui Dumnezeu, al doilea ca mărime din Europa, dar singurul intrat în circuitul rutier european.

pod_blocat1

sursa: Ponoarele.ro

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram