Menu

2 soiuri de trandafiri pitici ce pot fi plantaţi chiar şi pe balcon

Despre trandafiri s-a scris şi se va scrie mult timp de aici înainte. Trandafirii nu sunt nici rari, nici scumpi, nici greu de crescut.

Legendele trandafirului sunt multe şi diferite. Strămoșii noștri spun că trandafirul a fost creat de Dumnezeu, iar diavolul, dorind să distrugă frumusețea creației Lui, a creat spinii. De atunci, trandafirul este un simbol al perfecțiunii.

Trandafirul a fost întotdeauna apreciat pentru frumuseţea sa, iar cel mai cunoscut simbol al trandafirului este cel al iubirii, în toate nuanțele posibile pe care aceasta le poate avea: pasiune, gingășie, suferință, gelozie, despărțire, dar şi afaceri.

De exemplu, în Roma un trandafir sălbatic era pus pe masa camerei în care se discutau lucruri secrete. De altfel termenul “sub rosa”, sau “sub semnul trandafirului” înseamnă un secret de păstrat.

 

.
.
Plantaţi în grădini, trandafirii dau un aspect aparte. Dar cine nu are grădină ce face? Vă spun eu: plantează trandafirii pe balcon.
Trandafirii plantaţi pe balcon îi puteţi dirija frumos pe faţada clădirii. De cele mai multe ori în cataloagele renumitelor crescătorii de trandafiri, veţi putea citi câteva explicaţii pentru trandafirii ce se pot cultiva în jardiniere. Trebuie udaţi mai des şi îngrijiţi pe măsură ca să înflorească bogat.
.
.
.
.
                                

 

Cei mai indicaţi trandafiri pentru a fi plantaţi în balcon sunt trandafirii pitici. Dacă nu doreşti un trandafir care să-l dirijezi pe peretele balconului, tot ce trebuie să faci este să alegi acele soiuri care nu cresc mai înalte de 40 centimetri. În general, cel mai pitic trandafir are 13 centimetri, dar unele soiuri pot ajunge şi la un metru înălţime.

Pentru cultivarea în vase suspendate este de preferat să se folosească soiuri ale căror ramuri sunt suficient de lungi încât să atârne.

De exemplu la Pestre.ro am găsiti câteva soiuri de trandafiri pitici ce pot fi plantaţi fără nicio grijă pe balcon, dar şi în grădină.

 

 

 

 

Butaşii trandafiri Rosa Mystica, grena cu alb fac parte din categoria trandafirilor teahibrizi care cer lumină multă, tocmai de aceea se preferă plantarea lor în locuri însorite.

În caz contrar, trandafirii îşi pierd florile. Preferă majoritatea tipurilor de sol şi sunt perfecţi pentru orice grădină sau balcon.

 

 

 

 

 

 

 

Trandafirii pitici la ghiveci cu siguranță îți vor da un tonus bun în fiecare dimineață. Fie că îi cultivi în ghiveci sau în jardinieră, trandafirii pitici se încadrează perfect la pervazul ferestrei deoarece au înălțimea relativ mică. Dar, ideal ar fi ca primăvara să-i tunzi puţin pentru a stimula ramificarea și respectiv înflorirea.

La plantarea pe balcon, jardiniera trebuie să fie ceva mai spaţioasă. Jardinierele cu recipient de apă încorporat pot fi utile pentru a se echilibra consumul de substanţe nutritive şi apă. De aceea se folosesc doar soiuri foarte mici, de exemplu cele de trandafir pitic.

 

 

 

 

 

 

Un alt soi indicat să îl plantăm pe balcon este trandafirul pitic Happy Chloris roşu cu galben. Butaşii trandafiri fac parte din categoria trandafirilor teahibrizi.

Aceşti butaşi trandafiri ieftini au floarea dublă, de vigoare mare. Au parfumul discret, cu o înflorire repetată şi sunt perfecţi pentru a da o nota specială atât balconului cât şi grădinii.

 

 

 

 

 

Solul trebuie menţinut permanent în stare umedă. Totusşi atât excesul de apă cât şi seceta sunt nefavorabile trandafirilor. Trecerea de la o stare la alta produce şocuri în viaţa plantelor. Butaşii de trandafiri preferă solurile uşoare, bogate în humus, fertile. Procesul de înflorire în sine se desfășoară din primăvară până în toamnă, așadar este companionul perfect pentru ferestrele tale. Ai grijă doar să îndepărtezi tot timpul florile ofilite pentru a face loc noilor boboci. Dar pentru toate aceste delicii florale trebuie să-i asiguri un spațiu luminos la geam, neapărat cu câteva ore de insolație.

De reţinut este faptul că pentru plantarea în ghiveci nu sunt recomandaţi trandafiri altoiţi. De ce? Rădăcina acestora este mai voluminoasă şi nu are suficient spaţiu în ghiveci, mai ales ca punctul de altoire trebuie să se afle sub pământ.

 

 sursa foto: Pinterest, Pixabay, Pestre.ro
 .

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram