Menu

3 ingrediente pentru a-ţi prepara acasă un Irish Coffee

A sosit toamna, a sosit şi frigul, aşadar este vremea de un Irish Coffee. Dacă nu te înduri să mergi la cafenea, iată câteva sfaturi cum poţi pregăti un Irish Coffee la tine acasă.

Irish coffee este o cafea-cocktail servită în barurile din întreaga lumea. Un cocktail fierbinte pe bază de cafea, whisky şi frişcă. În mod tradiţional este o băutură care poate fi băută după cină, dar este perfectă şi în dimineţile reci pentru că te încălzeşte instantaneu.

 

Irish Coffee sau cafeaua irlandeză a fost inventată de Joseph Sheridan, bucătar şef la Foynes, Limerick. Se spune că această cafea a luat naştere după ce un grup de pasageri americani au debarcat dintr-o ambarcaţiune în portul Foynes într-o seară urâtă de iarnă din anii 1940. Sheridan a adăugat whisky în cafea pentru a-i încălzi. Întrebat de americani dacă au fost serviţi cu cafea braziliană, Sheridan a răspuns că era cafea irlandeză.

 

Reţeta de Irish Coffee a căpătat multe variaţiuni de-a lungul timpului, însă ceea ce este 100% sigur este faptul că băutura conţine cafea, whisky şi frişca.

 

 

 

Ingrediente:

 

30 ml whisky

 

200 ml cafea preparată

 

1 linguriţă de zahăr

 

3 linguriţe de frişcă

 

 

 

 

 


 

Paharul trebuie încălzit înainte de a turna în el cafeaua fierbinte. O metoda este aceea ce a-l scufunda în vasul cu apă fierbinte. O altă metodă este să pui o linguriţă rece în pahar şi să torni peste ea, cafeaua fiartă. Astfel de metode au ca rol prevenirea spargerii paharului.

  • Preparaţi cantitatea de cafea după reţeta preferată
  • Amestecaţi frişca. Puneţi frişca într-un vas şi amestecaţi delicat. Frişca este gata atunci când devine omogenă şi nu se desprinde de pe lingură
  • Îndulciţi cafeaua. În fiecare dintre pahare, adăugaţi aproximativ o lingură de zahăr brun
  • Adăugaţi  whisky  în pahar şi amestecaţi
  • Adăugaţi cafeaua în pahar până când acesta se apropie la 1 – 2 cm de marginea de sus a paharului.
  • Adaugaţi frişca până când umpleţi paharul. Folosiţi o linguriţă pentru a o adăuga. Nu amestecaţi. Frişca trebuie să rămână deasupra

 

Combină cu atenţie ingredientele. Este foarte important ca turnarea să fie făcută în straturi, perfect delimitate.

Se foloseşte un pahar classic de Irish Coffee care să permită ca băutura caldă să treacă uşor prin crema rece. Irish Coffee se serveşte imediat, fără linguriţă, deoarece nu trebuie amestecat. Se poate adăuga şi scorţişoară.

Puţină ciocolată va da „cafelei irlandeze” o aromă şi un gust mai bun. Treceţi prin răzătoare o bucată de ciocoată şi apoi presăraţi-o pe frişcă. Ciocolata cu mentă este de preferat.

 

 

Cocktail-uri ce conţin şi whisky pot fi împărțite în trei categorii principale: digestive, aperitive și băuturi lungi.

 

 

 

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram