3 probleme din cauza cărora nu porneşte maşina

Poate ți s-a întâmplat ca, după ce te-ai așezat confortabil la volan și ai învârtit cheia în contact, motorul să nu aibă nicio reacție. Cea mai plauzibilă explicație ar fi aceea că bateria mașinii nu mai poate furniza cantitatea de energie necesară alimentării tuturor consumatorilor. Pe lângă bateria maşinii, trebuie să ştii că problemele din cauza cărora maşina ta nu porneşti pot fi multiple. Despre trei dintre ele îţi spun şi eu câteva lucruri.

Bateria

Bateria descărcată este cea mai întâlnită cauză pentru care mașina refuză să pornească. Cea mai la îndemână soluție ar fi înlocuirea bateriei cu alta nouă, însă aceasta este o variantă destul de costisitoare. O alternativă ar fi pornirea autoturismului cu ajutorul acumulatorului unui alt autovehicul, o operațiune simplă.

Electromotorul

Un alt motiv destul de frecvent pentru care mașina nu mai pornește este defectarea electromotorului. În această situație, în momentul în care rotești cheia în contact, se va auzi un clic. Zgomotul este comun cu cel al bateriei descărcate. De aceea, primul pas va fi să verifici mai întâi bateria, cu ajutorul unui multimetru pentru a vedea clar de ce nu porneste masina. Dacă aceasta este încărcată, ar trebui să aibă 12,6 volți, când mașina este oprită. 

Electromotorul se poate curăța sau înlocui. Cauzele pentru care acesta se strică pot fi uleiul și murdăria cu care intră în contact, coroziunea bateriei sau vechimea. Nu este indicat să încerci să-l repari singur, iar dacă este defect, cel mai bine ar fi să apelezi la ajutorul unui mecanic auto specializat. 

Bujiile

Bujiile dau și ele viață mașinii. Fără scânteia lor, amestecul dintre combustibil și aer nu s-ar aprinde niciodată. Pentru a funcționa la parametri optimi, capătul bujiilor trebuie să fie tot timpul curat. Existența unei bujii murdare sau arse este destul de ușor de sesizat. În primul rând, vei observa că mașina nu va mai avea aceeași putere în mers și va consuma mai mult. De asemenea, va porni mult mai greu dimineața. Există și situații în care autoturismul nu va mai porni deloc. De asemenea, este indicat să înlocuiești bujiile la service-uri sau reprezentanțe auto. Mecanicii ar trebui să îți spună, în timpul reviziilor, dacă acestea prezintă urme de uzură. 

Toate aceste probleme şi multe altele îşi găsesc rezolvare la un mecanic. Tot la el vei găsi şi piese auto Ploiesti, întrucât nu este indicat să repari singur, chiar dacă ai putea spune că te descurci.

Dacă obişnuieşti să faci reviziile maşinii periodic, mecanicii îţi vor spune care sunt piesele care prezintă urme de uzură.

4 thoughts on “3 probleme din cauza cărora nu porneşte maşina

Comments are closed.