Menu

3 sfaturi pentru a avea o greutate corectă atunci când ajungi la menopauză

Menopauza aduce schimbări în viața fiecărei femei, schimbări atât fizice, cât și psihice.

Femeile care ajung la menopauză pot avea fluctuații de greutate, în minus sau în plus. Odată cu înaintarea în vârstă, atât femeile cât și bărbații îți pierd din masa musculară. De asemenea, metabolismul este încetinit și, prin urmare, există posibilitatea acumularii unor kilograme în plus.

3 sfaturi pentru a avea o greutate corectă atunci când ajungi la menopauză

Alimentația

Pentru că trebuie să acordăm mare atenție masei musculare, alimentația trebuie să conțină proteine din surse precum carnea de pui sau de curcan, fasolea, pestele, soia și tofu. Uleiul de măsline, somonul, tonul, fructele de avocado, nucile sau migdalele sunt, de asemenea, alimente indicate în dieta femeilor intrate la menopauza. Alcoolul nu ar trebui să fie consumat în cantități mai mari de două pahare pe zi. Sarea nu trebuie consumată în cantități mari, înrucât poate conduce la reținerea lichidelor în corp.

Gimnastica

Maximum jumătate de oră trebuie dedicată sportului, întrucât sportul va face minuni pentru corp și va oferi o stare psihică foarte bună pentru o persoană care se apropie de menopauza, Abordarea unui stil de viață sănătos și a unei activități sportive regulate pot oferi o viață liniștită și un aspect fizic de invidiat.

Expunerea la soare este benefică la majoritatea femeilor la menopauză

Analize

Analizele periodice nu trebuie tratate cu indiferență, întrucât sunt boli care trebuie ținute sub control mai ales în perioada menopauzei. Aici este și cazul femeilor cu diabet zaharat. Pentru femeile cu diabet zaharat, ciclul menstrual lunar poate aduce, pe lângă schimbări ale stării de dispoziție, balonare, oboseală, rezistență crescută la insulină și pofte alimentare variate.

Pe parcursul anilor de tranziție spre menopauza hormonii sunt instabili și pot cauza dificultăți în managementul diabetului zaharat.

Nivelurile mai ridicate de estrogeni, de obicei, îmbunătățesc sensibilitatea la insulină, în timp ce nivelurile mai ridicate de progesteron determină rezistența la insulină. Pe fondul aparitiei acestor schimbari, pacientele cu diabet zaharat vor observa cum reglarea nivelului glicemiei ar putea fi mai dificila in unele zile.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram