5 lucruri ce trebuie să conţină o scrisoare de intenţie

Vrei să îţi schimbi domeniul de activitate, visezi la un alt loc de muncă şi nu ştii cum să procedezi. Poate te gândeşti că e suficient să trimiţi un e-mail sau să dai un telefon. Total greşit! Nu vei avea niciodată un rezultat pozitiv cu o astfel de gândire.

Ai nevoie de o scrisoare de intenţie. Mai précis de un document la fel de important precum CV-ul. O scrisoare de intenţie alături de CV îţi cresc şansele de a obţine locul de muncă pe care ţi-l doreşti.

Aşadar, ce este şi cum scrii o scrisoare de intentie. Documentul trebuie să conţină cel mult o pagină. Textul trebuie să fie scurt şi concis, altfel vei plictisi angajatorul.

Ce trebuie să conţină scrisoare de intenţie:

  • Este primul contact pe care îl ai cu angajatorul
  • Menţionează postul pentru care aplici
  • Scoate în evidenţă doar acele aptitudini importante pentru jobul ales
  • Încearcă să captezi atenţia, astfel încât angajatorul să-şi dorească să-ţi citească CV –ul cu atenţie
  • Îl invită pe angajator să te cheme la un interviu.

 

 

Bun, acum când ai aflat la ce este necesară această scrisoare de intenţie ai putea spune de ce mai este nevoie şi de CV. În primul rând trebuie să ştii că un Curriculum Vitae conţine toată experienţa ta profesională, educaţia, aptitudinile, limbile străine cunoscute care l-a prima vedere nu îl interesează pe angajator. Acest lucru este important pentru acesta abia după ce te cunoaşte cu ajutorul scrisorii de intenţie, document ce practice face o selecţie printer doritorii postului respectiv.

În ceea ce priveşte Curriculum Vitae, despre acesta trebuie să ştii că angajatorii au început să ceară forma standardizată, adică CV-ul Europass.

Modelul acestuia îl găseşti pe internet sau pe site-ul oficial Europass. Aici vei găsi forma dorită, tu doar urmând paşii ce trebuie urmaţi, introducând informația dorită în câmpurile disponibile, urmând ca la final să salvezi CV-ul în documente PDF, Microsft Word sau în format XML.

Pentru fiecare câmp, site-ul îți oferă instrucțiuni clare de completare, asigurând astfel o experiență fără dificultăți chiar și pentru cei care își fac un CV pentru prima dată în viață.

 

Curriculum Vitae cu fotografie sau fără

 

Nu este obligatoriu să îţi pui o poză în CV, însă trebuie să ştii că aceasta are rolul de a da documentului tău mai multă personalitate şi de a-l ajuta pe angajator sau pe specialistul de resurse umane să-şi facă o imagine mental mai bună despre cel cu care urmează să se întâlnească.

Ca fotografia pentru CV să fie cea mai potrivită îmbracă-te casual și încearcă să zâmbești.

În ceea ce priveşte informaţiile personale, trebuie să ştii că acestea sunt considerate informaţii esenţiale. Numele, data nașterii, adresa, numărul de telefon și adresa de email sunt datele cele mai importante pentru cei de la resurse umane.

 

2 thoughts on “5 lucruri ce trebuie să conţină o scrisoare de intenţie

  1. Pingback: Academic programs

Comments are closed.