Trendul produselor ecologice și al beneficiilor pe care acestea le au pentru sănătate au făcut ca ele să fie din ce în ce mai prezente nu doar pe rafturile supermarketurilor dar și în casele noastre. Dar ca orice produs căutat, există şi foarte multe mituri legate de produse bio, iar unul dintre se referă la faptul că se diferențiază de cele organice. Pentru copiii, în special, alimentele bio sunt o binefacere, aceștia fiind mult mai sensibili la agresiunea produselor toxice din pesticide.
1. Sunt crescute fără substanțe chimice. Îngrășămintele sunt tot naturale, rezultate din produse care la rândul lor au trăit și s-au dezvoltat fără chimicale ori alte preparate de sinteză. Animalele din zootehnia bio cresc în spații deschise, sunt hrănite cu hrană bio, fără antibiotice sau medicamente de sinteză.
2. Fructele şi legumele bio, mai bogate în substanţe nutritive. Institutul European pentru Agricultură a confirmat, în urma unor studii care au durat cinci ani, că legumele, fructele și cerealele rezultate din culturile bio sunt cu 15% mai bogate în substanțe nutritive față de cele produse industrial, iar gustul este mult mai bun. Produsele bio sunt permanent verificate, ceea ce reprezintă o garanție suplimentară a calității. În agricultura bio sunt cu 25 mai multe filtre și controale decât în producția normală. De asemenea, pentru că nu conțin pesticide, alimentele bio au o perioadă de garanție mai mică decât cele „chimice”.
3. Agricultura și zootehnia bio au creat un nou stil de viață, în care principalul argument este respectul pentru ceea ce este în jur, respectul față de natură și față de muncă. Aplicând un stil nou de viaţă, avem grijă şi de sănătatea noastră, care implicit după la o prelungire a vieţii. Agricultura bio reduce intermediarii, dă valoare muncii din agricultură, dă importanţă consumatorului și oferă o cale de mijloc între respectul pentru natură și nevoia de hrană a omului.
4. Alimentele bio au un conținut dublu de antioxidanți față de cele industriale. Pesticidele și îngrășămintele chimice consumă mai bine de jumătate din rezerva biologica de antioxidanți pentru a neutraliza chimicalele pe care le absorb din sol. Prin urmare, cultura bio este mai bogată în antioxidanți decât cea clasică.
5. Regula principală. Fructele și legumele bio nu pot fi culese decât la maturitate. Nu pot fi culese crude și coapte artificial în timpul transportului, pentru că nu pot fi supuse tratamentelor chimice sau cu ozon care să le facă rezistente la transport.
Deși ar putea părea simplu, este destul de dificil să recunoști produsele care sunt, într-adevăr, ecologice. Odată cu apariția acestei nouă tendințe alimentare, au apărut o multitudine de magazine care comercializează alimente și produse de îngrijire personală sau de menaj care nu sunt în realitate organice, așa cum sunt prezentate, ci folosesc aceste denumiri doar ca strategii de marketing.
Mare, mare atenţie la produsele bio!
Așadar, dacă îți dorești să adopți acest stil de alimentație și să incluzi produsele organice în dieta ta, trebuie să știi de unde anume poți achiziționa preparate bio.
tarancutaurbana@gmail.com
Your exertions is much appreciated. Nobody can halt to admire you. A substantial amount of appreciation. pg betflik
Super articolul, este esential sa mancam sanatos, obiceiurile sanatoase ne imbunatatesc viata pe toate planurile!