5 riscuri la care sunt supuse pisicile obeze

Pisicile precum oamenii pot ajunge foarte ușor să fie supraponderale. Motivul îl constituie hrana și lipsa exercițiului fizic, asta în cazul pisicilor care locuiesc la bloc. Cele mai multe situații în care stăpânii ajung cu pisicile la veterinar sunt legate de obezitate, iar hrana este principalul factor. Veterinarii nu recomanda ca pisica să aibă mâncarea mereu disponibilă în castron și de a putea mânca ori de câte ori doresc.

  • Pisicile cu probleme de greutate trăiesc mai puțin
  • Pot dezvolta probleme ale articulațiilor, pot dezvolta probleme cardiace și sunt predispuse la diabet
  • Pisicile cu probleme de obezitate sunt predispuse pentru lipidoză hepatică – o boală care în cele mai multe cazuri este fatală, și de asemenea boli ale aparatului urinar
  • Obezitatea reduce starea de spirit a pisicii, mai ales că îi este foarte greu să se deplaseze
  • Slăbirea sistemului imunitar

Mâncarea nepotrivită, recompensele între mese și lipsa efortului fizic sunt principalele motive din cauza cărora pisicile ajung să sufere de obezitate.

  • Mâncarea nepotrivită

O hrană ieftină dintr-un supermarketing, și nu de la un petshop este foarte periculoasă pentru pisici, mai ales că această mancare pisica creează o poftă de mâncare nesănătoasă.

  • Recompensele între mese

Nu îi oferi pisicii tale diverse recompense, mai ales dacă este obeză. Recompensele din comerț sunt nesănătoase. Dacă nu mergi la petshop pentru mancare pisici, atunci folosește recompense făcute în casă – bucățele de carne fiartă de pui, vită sau pește.

  • Lipsa efortului fizic

Dacă locuiești la bloc și nu la curte unde pisica ta beneficiază de un loc mai mare pentru plimbare, atunci cumpără jucăriile speciale pentru aceste animale.

Medicii veterinari recomandă că o atenție mărită trebuie să acordăm și pisicilor care au fost sterilizate, întrucât și acestea sunt predispuse la obezitate. O altă explicație este și pentru pisicile care intră în călduri de 2-3 ori pe an, asta dacă alegem ca pisica noastră să nu fie sterilizată.

4 thoughts on “5 riscuri la care sunt supuse pisicile obeze

  1. BETFLIKROYAL has been praised by customers as It is a website that has the best promotions and the most in the country, worth the investment. Our website betflix offers a wide variety of games. There are more than 1668 games to choose from directly from more than 30 leading game manufacturers around the world. Can play via BETFLIKROYAL website, no need to download with your computer and mobile phone, both iOS and Android systems. Register with us

Comments are closed.