Vacanţă la țară

Cătălin Cornăcel are 30 de ani şi lucrează în Sibiu ca librar. Anda Suciu (32 de ani) este PR la o clinică din oraş şi împreună administrează casa de vacanţă din Rod, un sat din Mărginime, aflat la 30 de kilometri de Sibiu, a unor prieteni de-ai lor tocmai din Alaska. După ce a fost cumpărată, gospodăria a fost reabilitată în  stil tradiţional.

627x0 (1)

După ce a fost inaugurată, gospodăria și-a deschis porțile. Anda şi Cătălin au decis să lanseze o altfel de provocare: în al doilea weekend din fiecare lună, începând din mai şi până în octombrie inclusiv,  doritorii pot veni aici să petreacă o zi de poveste în lumea satului, cu tot ce înseamnă tradiţiile lui.

627x0 (2)

 

627x0 (3)

 

627x0 (4)

 

627x0 (5)

 

627x0 (6)

Doritorii vin şi petrec o zi în curtea casei tradiţionale, pot vedea filme tolăniţi în fân, în şură, se pot plimba cu căruţa pe dealuri, pot interacţiona cu oamenii din sat. Totul, lângă o masă plină cu cele mai bune preparate tradiţionale româneşti, făcute din produse cumpărate de la oamenii din sat. Pe lângă platourile cu mezeluri şi brânzeturi tradiţionale, zacuscă sau salată de vinete şi legume proaspete, se mănâncă după rețete vechi din sat, folosind inclusiv vasele tradiţionale.

627x0 (8)

În curtea casei de poveste se naşte astfel un nou tip de socializare, departe de pub-uri, cluburi sau reţele sociale. „În plus, de fiecare dată, am însoţit brunch-urile noastre de muzică în surdină, tradiţională românească sau, de ce nu, muzică modernă cu influenţe tradiţionale. Sentimentul e extraordinar, pe lângă faptul că te simţi responsabil de zâmbetele create, de atmosfera bună, simţi că reuşeşti să dai ceva satului“, povestește Cătălin.

627x0

 

646x404

Sursa: adev.ro/nkhh07

23 thoughts on “Vacanţă la țară

Comments are closed.