Bunătăți din natură direct din curtea bunicii

Cu 8 ani în urmă, am început să îngrijim o gospodărie a bunicilor  în apropiere de Odobești, la 13 km de Focșani. Era o variantă convenabilă și rapidă pentru week-end-urile rurale. În anii următori, gospodăria și-a recăpătat strălucirea de altădată, am plantat aluni, zmeura și mure și am înmulțit plimbările pe dealuri, pe ulițele prăfuite și pe malul bolovănos al Milcovului, povestește Ramona Grigoriu. Copiii umblau în fiecare vară desculți prin praf, iarbă, se cățărau în toți pomii, alergau pe terenul de sport sau se jucau cu caprele legate în curtea școlii. Noi am reparat gardul, am tăiat pomii uscați și am plantat alții, ne-am făcut propria grădină de legume, am pus murături și ne-am făcut singuri vinul.

Aceasta este povestea care ar putea să rezume în câteva cuvinte istoria din spatele unui brand care merită cunoscut. Bunătăți din Natură.

Într-o bună zi, Ramona m-a invitat la ea în cămară. N-am ajuns să-i vizitez cămara, dar mi-a trimis ea câteva bunătățuri din cămara sa.

IMG_3690

 

IMG_3691

Așa a început afacerea de familie în care lucrează trei generații de familii. În momentul de față, produsele Bunătăți din Natura se pot cumpăra de pe site-ul Bunătăți din natura și din băcăniile colaboratoare. Bunătăți din Natură livrează și peste hotare, pentru cei care doresc să își amintească gustul adevarat al copilăriei. În prezent, Bunătăți din Natură reprezintă un brand sub umbrela căruia exista peste 26 de tipuri de dulceață, 14 siropuri, sosuri, gemuri și nu numai.

IMG_3693

 

IMG_3694
Sucul de Agurida se obtine din boabele de struguri verzi inca acri. Se foloseste pentru acritul ciorbelor, sosurilor, salatelor, sau se bea amestecat cu apa. Este racoritor si ajuta refacerea dupa petreceri. În uz extern, sucul de aguridă se aplică pe zonele din corp neuniform bronzate, asigurând o pigmentare normală.

 

IMG_3697
Dacă doriți o garnitură aromată, utilă în diverse combinații soluția este sosul iuțel

 

IMG_3696

”Am pornit la drum din dorința de a oferi ce e mai bun în natură, produse simple și sănătoase. Producem din fructe românești alese, spălate, curățate una câte una, fierte în șarje de maxim 4 kg. Am început prin a reproduce rețetele bunicilor: gem de prune moldovenesc, dulceață de cireșe albe, suc de aguridă și alte câteva, la care am avut norocul să putem adăuga o descoperire interesantă. O carte de bucate de prin anii 60, o enciclopedie despre posibilitățile de atunci de conservare. Cei care au citit o carte de bucate atât de veche, ne înțeleg”, mai povestește Ramona.

5
Pentru sărbători, Bunătăți din natură a pregătit o gamă largă de coșuri pline cu produse naturale românești care vor ajunge în casele multor romani din țară dar și de peste hotare. Coșurile cu Bunătăți se fac personalizat ceea ce dă satisfacția de a dărui un cadou deosebit.

3

Ne-am bucurat ori de câte ori o bunică ne-a mai împărtășit vreo rețetă și asa am ajuns să avem până la 27 de sortimente ambalate la borcan. Toate fructele pe care le prelucrăm provin din comunele vrâncene- Vârteșcoiu, Odobești, Jariștea, Cotești, Boloțești, Șuraia, Mera.

Ramona-Grigoriu-Bunatati-din-natura
„Este o activitate pe care o faci doar dacă știi că îți place, nu sunt profituri mari așa că motivarea financiară nu trebuie luata în calcul. Noi am ales să facem asta din dorința inițială de a găsi o utilitate de viitor, pentru tot ce ne-au lăsat bunicii. Îmi doream să pot petrece cât mai mult timp alături de copii și așa m-am gândit că voi putea avea un venit decent fără a sta departe de ei. Acum ei sunt în permanenta în preajmă, ba chiar își creează rețetele proprii. Sunt primii degustători ai produselor noastre și au deja fiecare preferințe diferite”. Foto: autentici.ro

 

IMG_3701

  

78 thoughts on “Bunătăți din natură direct din curtea bunicii

 1. Hello tarancutaurbana.ro administrator, You always provide great examples and real-world applications, thank you for your valuable contributions.

 2. Pingback: A片
 3. Pingback: bahis siteleri
 4. Pingback: best ed pills
 5. Hello! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured I’d ask.

  Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog post or vice-versa?
  My blog addresses a lot of the same subjects as yours and I
  feel we could greatly benefit from each other.
  If you are interested feel free to shoot me an email.
  I look forward to hearing from you! Awesome blog by the way! http://harmonyhomesltd.com/Ivermectinum-during-pregnancy.html

 6. Pingback: stromectol pills
 7. BETFLIKROYAL has been praised by customers as It is a website that has the best promotions and the most in the country, worth the investment. Our website betflix offers a wide variety of games. There are more than 1668 games to choose from directly from more than 30 leading game manufacturers around the world. Can play via BETFLIKROYAL website, no need to download with your computer and mobile phone, both iOS and Android systems. Register with us

Comments are closed.