Menu

7 – 9 august la Muzeul Ţăranului Român, târg cu meșteri și produse tradiționale

În aşteptarea sărbătorilor legate de Sf Maria, la Muzeul Ţăranului Român e forfotă mare. “Târg cu meșteri și produse tradiționale”.

Târgul reuneşte reprezentanţi ai principalelor bresle meșteșugăreşti tradiționale: țesători, olari, încondeietori de ouă, crestători în lemn, pictori de icoane, cojocari, confecționeri de măști populare și podoabe, fiind prezente toate zonele etnografice ale României.Tineri artizani li se alătură meşterilor, expunând o mulțime de obiecte create cu multă dragoste pentru frumos: bijuterii din porţelan, vestimentaţie pictată manual,  obiecte din lână împâslită, cosmetice naturale, ceramică şi sticlărie pictată, jucării din materiale ecologice, împletituri din fibre naturale. Producătorii sunt pregătiți cu brânzeturi de capră și de oaie, fructe şi legume proaspete, miere  şi vin, plăcinte boiereşti, cozonaci bucovineni și “poale-n brâu”, turtă dulce şi prăjituri de casă, sucuri naturale și dulceţuri diverse.

Targ-7-9-august-(2) (1)

În plin post al Sfintei Mării bucătarii vor prepara la ceaune ghiveci de legume, fasole şi sărmăluţe de post cu ciuperci. Nu vor lipsi însă nici tochitura sau pastrama cu mămăliguță, frigăruile de porc sau cârnăciorii proaspeți rumeniți pe grătar, mititeii şi peștele la grătar.

Pe Aleea Samurcaş si în curtea interioară vizitatorii sunt aşteptaţi cu antichităţi ţărăneşti: lăzi de zestre, costume populare autentice, covoare oltenești, carpete sau prosoape cu alesături.
Târgul din curtea  Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3 se desfăşoară în perioada: 7 – 9 august  2015 şi este organizat de Fundaţia Kogaion 115. Sâmbătă şi duminică va funcţiona pentru copii “Atelierul de pictat eşarfe de mătase”. Costul atelierului este de 20 lei pentru un produs şi se va desfăşura sub îndrumarea doamnei Cătălina Marinescu (tel. 0722289871).

Intrarea este liberă! Program zilnic: 10.00 – 19.00

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram