Menu

7 trasee prin care poţi să redescoperi castele şi conacele româneşti

Castle Break este prima iniţiativă de redescoperire a castelelor şi conacelor româneşti prin turism cultural. A fost lansată recent în România, urmând să fie organizate, începând din mai, o serie de trasee, care vor cuprinde obiective precum castelele Corvinilor, Károlyi din Carei şi Bánffy din Bonţida.

Anul acesta au fost plănuite şapte trasee ce cuprind peste 20 de castele şi conace din toate regiunile României. Printre obiectivele incluse se numără Castelul Corvinilor, Castelul Károlyi din Carei, Castelul Bánffy din Bonţida, Castelul Sturdza din Miclăuşeni, Castelul Teleki din Gorneşti, precum şi culele din Măldăreşti şi Curtişoara.

balcesti-ext

Cine doreşte să meargă în călătorie se pot înscrie aici: www.castlebreak.ro.Tururile au loc între 1 mai şi 4 octombrie, iar înscrierile sunt deja deschise. Costul unui tur variază între 325 de lei şi 415 lei, unul dintre principalele obiective ale demersului fiind păstrarea unui tarif accesibil.

MG_9533-Copy

„În ultimii ani, din ce în ce mai multe castele şi conace se redeschid publicului, după decenii de proastă întreţinere şi abandon. Devastate de comunişti şi ignorate după anii ’90, ele încep să îşi recapete strălucirea de altădată, în mâinile unor echipe dedicate şi ambiţioase. Bineînţeles, este un parcurs plin de provocări, dar care trebuie încurajat. Turismul este o şansă reală pentru această categorie a patrimoniului şi care, pe lângă contribuţia financiară pe care o aduce lucrărilor de restaurare, ne ajută să ne descoperim istoria şi rădăcinile”, a declarat Anca Majaru, preşedinte al Asociaţiei Arche.

Toate amanuntele aici

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram