Menu

Zambila moțată, ruda zambilei

Zambila are o rudă.  Dar nu o rudă săracă, ci una chiar moțată. I se spune Zambila moțată, muscari sau zambile struguraș. Zambila moțată, i se spune popular, este originara din Europa de Sud-Est, înflorește începând din aprilie și până în mai, iar florile sale interesante ne răsfață în culori ce variază de la cel mai curat alb până la albastru închis și purpuriu.

zmbila motata

Muscari se plantează în grădină în grupuri mari, dar ea este și o foarte frumoasă plantă de bordură, își găsește locul în diverse aranjamente și are un efect decorativ plăcut dacă este plantată în ghivece sau jardiniere. Planta crește până la 20 cm înălțime, iar genul din care face parte cuprinde 30 de varietăți. Pentru înmulțire se folosesc semințe sau bulbili separați de bulbul inițial dupa trei-patru ani de vegetație. Îngrijirile sunt asemănătoare cu cele ale altor plante bulboase. Tija florala se termina cu un ciorchine de flori cilindrice, scurt petiolate, de culoare albastru, albastru-violet, alb, galben-verzui, unele slab parfumate, altele cu un miros puternic.

zambila motata

foto: Pinteres

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram