De ziua Iei, 10.000 de purtători de ie merg acasă la Brâncuși

Cristina Chiriac este o pasionată a iilor tradiționale pe care le „culege” din diferite zone ale țării și le readuce în prim plan, ea fiind de părere că ia înseamnă de fapt ”să îți recunoști geneza și să o apreciezi”.

Dacă anul trecut a sărbătorit ziua Iei pe Platoul Bucegi, în preajma Sfinxului, anul acesta, Cristina Chiriac are un alt plan. Să adune 10.000 de purtători de ie într-o singură zi. Și unde ar fi putut face acest lucru? Pe platoul Poiana Mare, sat Hobița, adică acasă la Brâncuși. Toate aceste în cadrul primului festival de tradiții și meșteșuguri românești, „România Autentică” , din zilele de 24 și 25 iunie a.c.

13007313_1151077721603890_1109326317830481158_n

 

Asociația Națională a Antreprenorilor, împreună cu Asociația Tradiții de pe Valea Bistriței-Peștișani, Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliul Județean Gorj și Primăria Peștișani vor aduce un omagiu  tradițiilor, artei și meșteșugurilor românești pe platoul Poiana Mare, sat Hobița organizând primul mare festival de tradiții și meșteșuguri românești, „România Autentică” , în zilele de 24 și 25 iunie a.c.

 

casa20brancus

Cristina Chiriac este de părere că introducerea iei în patrimoniu UNESCO o să presupună asumarea unor responsabilități de către statul român pentru promovarea și susținerea portului popular românesc dar și marcarea în istoria României a acestui fapt.

Asociația Națională a Antreprenorilor (ANAA) reprezintă o comunitate care s-a născut din dorința de a susține, ajuta și îndruma micii antreprenori în dezvoltarea business-ului lor. Orice afacere începe cu o idee, mult curaj și o poveste.  Așadar, am decis să sărbătorim Ziua Internațională a Iei, în ziua de 24 iunie, alături de mici meșteșugari și producători români, și alături de toți cei ce își doresc să ia parte la o petrecere câmpenească precum odinioară cu muzică și voie bună.

Festivalul România Autentică, învăluit în dor de românesc, are ca principal obiectiv promovarea tradițiilor, meșteșugurilor și a frumuseții meleagurilor românești. Acest festival, unic și deosebit, va avea loc pe acordurile muzicii populare românești, alături de cele mai frumoase meșteșuguri românești pe care le vor pune în valoare participanții înscriși. Sunt așteptați de asemenea meșteri în arta populară, dar și mici producători de produse românești, dar și din Ucraina, Bulgaria și Republica Moldova.

Cristina Chiriac: pentru cei care își doresc să fie alături de noi la festival, să își expună produsele sau să dăruiască din experiența proprie, ne pot trimite un email la office@romaniaautentica.ro

9 thoughts on “De ziua Iei, 10.000 de purtători de ie merg acasă la Brâncuși

  1. Eczane Hizmetleri Taban Puanları 2022 ve Eczane Hizmetleri Başarı Sıralamaları 2022 açıklandı.
    Sizler için düzenlediğimiz puanlara aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz 2022
    TYT Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları aşağıdaki
    gibidir. Dipnot:Burada verilen puanlar ve sıralamaların tamamı bu sene yerleşen adaylara aittir.

  2. Pingback: sex games .gif

Comments are closed.