8 trucuri care îţi vor face cămara mai încăpătoare

Pentru a avea vizibilitate maximă asupra alimentelor şi a vaselor pentu gătit pe care le depozitezi în cămară, ai nevoie şi de o organizare exemplară. Iată câteva trucuri simple, dar foarte eficiente, pentru a câştiga spaţiu în cămară.

 

Investeşte în containere pentru depozitare

Uită de munţii din cutii sau ambalaje. În loc să le mai foloseşti pe acelea, dedică câteva minute pentru a transfera toate ingredientele şi mirodeniile în recipiente transparente din plastic pe care vei putea pune etichete care să te ajute să identifici mult mai rapid conţinutul. În plus, vei ţine deoparte biscuiţii de musafirii nepoftiţi.

 

Perfect pentru depozitarea sunt chiar și unele rafturi metalice, astfel încât să aveți la îndemână toate obiectele folosite în mod curent.

De ce sa alegi un raft metalic de depozitare?

  • Raftul metalic de depozitare are dimensiuni mici astfel încât să poată fi utilizat în spații înguste. Asigură, în acest fel, o depozitare eficientă pe verticală a obiectelor.
  • Etajerele sunt concepute pentru a te ajuta să ai acces ușor la orice obiect pe care îl așezi.
  • Un raft metalic poate fi folosit cu succes la depozitarea obiectelor casnice, alimentelor, conserve și chiar a haine.
  • Montarea unui raft metalic se face foarte simplu. Pentru asta ai nevoie de ajutorul unei șurubelnițe și al unei chei fixe.

 

Adaugă un suport rotund pentru colţuri

Colţurile cămării sunt adesea o gaură neagră care se umple cu conserve sau pungi de plastic pe care ajungi să nu le mai găseşti niciodată. Dacă vei instala un suport rotund în colţurile rafturilor din cămară, totul va rămâne la vedere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cutii compartimentate cu etichete

Cutiile care au în plus etichete pe care poţi scrie sunt favorite în birourile din toată lumea. Încearcă să decupezi una dintre laturi şi vei obţine o cutie perfectă în care să depozitezi conservele cu sos de roşii sau condimentele pe care le vei vedea tot timpul, fără să mai fie nevoie să ridici de fiecare dată capacul.

 

Utilizează cutii monocromatice

Mută toate ingredientele uscate în recipiente înalte şi transparente. Acest joc de nuanțe calde va arăta mai ordonat în haosul general multicolor.

 

Fă-ţi propriul suport pentru pungile din plastic

Probabil ai mai văzut acest tip de agăţătoare în magazine. Este foarte practic să ai unul acasă şi te va costa foarte puţin timp şi bani să îl montezi.

 

Agaţă caserolele şi tigăile pe un panou

În loc să le stivuieşti şi să ocupi spaţiul preţios de pe rafturi, încearcă să instalezi un panou pe perete şi să le agăţi acolo. În acest mod, cele mai voluminoase obiecte din cămară vor rămâne mereu la vedere.

 

Adaugă sertare extensibile

Aceste sertare te vor ajuta să îţi depozitezi mâncarea fără să te mai temi că sosul de roşii va cădea în spatele raftului fără să îţi dai seama.

 

Agaţă un organizator pentru pantofi pe uşă

Condimentele şi esenţele pot fi foarte bine aranjate într-un organizator destinat pantofilor. În acest fel, vei adăuga mai mult spaţiu de depozitare în cămara ta.

 

Cu siguranţă un model de amenajare cu multiple idei de pus în practică; sperăm să te inspire şi pe tine! Mai multe fotografii şi informaţii găsiţi pe Povestea Casei.

8 thoughts on “8 trucuri care îţi vor face cămara mai încăpătoare

  1. First of all, thank you for your post. totosite Your posts are neatly organized with the information I want, so there are plenty of resources to reference. I bookmark this site and will find your posts frequently in the future. Thanks again ^^

Comments are closed.