A fost omologată internațional prima rasă de câine românească. Ciobănescul Mioritic și Ciobănescul Carpatin

Un moment istoric pentru România care nu avea omologată nicio rasă de câine. Mai mult de atât, vorbim de prima specie, primul animal românesc omologat la nivel internațional.
La data de 09.06.2015, Adunarea Generală a Federației Chinologică Internațională întrunită la Milano a aprobat cu unanimitate de voturi omologarea definitivă a raselor de câini Ciobănesc Mioritic și Ciobănesc Carpatin.
Cei doi câini etalon prezentați pentru omologare sunt ai nemțeanului Bălan Gheorghe și se numesc Almaș și Bruna.

maxresdefault
Cu multă modestie, domnul Bălan Gheorghe, care muncește pentru această omologare de 20 de ani, ne-a declarat că el a contribuit în mică măsură la această realizare: „Eu sunt un crescător pasionat dar în nici un caz nu pot să îmi atribui ceea ce aparține poporului român. Gena și specia canină a evoluat de-a lungul timpului iar ciobăneștii românești eu existat înainte de a exista eu. Eu, împreună cu alți români, am coagulat într-un fel cunoștințele anterioare și le-am dat o formă științifică. Un rol extrem de important l-a jucat Asociația Chinologică din România care a făcut toate demersurile și actele necesare acestei omologări și căreia îi mulțumesc în mod deosebit.”

Almas
Almas

 

 

8 thoughts on “A fost omologată internațional prima rasă de câine românească. Ciobănescul Mioritic și Ciobănescul Carpatin

  1. Balan Gheorghe este un mare mincinos si un excroc ordinar care si-a insusit munca altor crescatori de carpatin si mioritic. Balan este un hot, un bolnav spihic care sub zambetul miselesc de vipera ascunde un caracter infect. Cainii cu care se lauda Balan sunt defapt crescuti de alti crescatori din tara, Balan a falsificat actele cainilor. Un gunoi.

Comments are closed.