Menu

A treia ediţie a Festivalului RomânIA Autentică se va desfăşura simultan în Hobiţa, Iaşi, Braşov

Brâncuși spunea:  Duceţi-vă la noi, în România, să vedeţi oamenii, costumele, locurile (spaţiul românesc). Duceţi-vă să vedeţi ceea ce am putut să realizez eu, la Târgu-Jiu!”

 

 

Şi uite aşa Festivalul RomânIA Autentică a ajuns la cea de a treia ediție. Cristina Chiriac, iniţiatoarea acestui festival nu se lasă, iar anul acesta şi-a propus ca pe 24 Iunie, atât Brașovul, Hobița Gorjului cât și Iașiul să-şi dea mână cu mână și să îmbracă straiele naționale pentru a sărbători anul CENTENARULUI.

 

24 iunie reprezintă ziua în care tot mapamondul serbează Ziua Universală a IEI

 

Îmi aduc aminte că prima ediție ce a avut loc la Hobița, localitatea natală a lui Constantin Brâncuși a adunat peste 7.000 de persoane care au îmbrăcat cămașa tradițională românescă, IA.

Anul următor, la cea de-a doua ediţie ce s-a desfăşurat simultan la Hobița și la Iași au răspuns prezent peste 28.000 de persoane.

Aşa că anul acesta, în 2018, Asociația Națională a Antreprenorilor, Primăria Municipiului Brașov, Primăria Municipiului Iași, Primăria și Consiliul Local Peștișani, Patronatul Femeilor din Meșteșugărit, Federația Patronatelor Femeilor Antreprenor şi Flori de ie, vă așteaptă pe parcursul a două zile, de această dată, 23 și 24 iunie, de Sânziene la o serie de sărbători cu tradiție.

 

 

 

  • Sărbătoarea este una autentic românească, cu muzică şi dans autentic românesc dar și numeroase alte activități care, în trecut, erau nelipsite din viața satului românesc.
  • Pe tot parcursul celor doua zile – 23 și 24 iunie pe scenele amenajate vor evolua ansambluri folclorice din România și Republica Moldova, parte din programul artistic fiind transmis în direct la TVR, România TV  și Etno TV;
  • Festivalul va reuni  peste 350 de participanți expozanți din România și Republica Moldova (meșteșugari, producători, artizani)
  • În data de 23 iunie vor avea loc ateliere de creație cu meșteri olari, artizani dar și șezători pentru a putea transmite mai departe meșteșugul dobândit.
  • Scopul proiectului este de a dezvolta, promova și readuce în lumina prezentului: cultura, arta și valoriile tradiționale românești, de a arăta lumii întregi partea frumoasă a României dar și de a susține eforturile pentru introducerea costumului popular în patrimoniul UNESCO.

 

 

Noutatea acestui an o constituie faptul că am reușit performanța de a înregistra la OSIM brandul RomânIA Autentică astfel încât putem spune că începând din acest an, festivalul RomânIA Autentică este unul de referință. An de an ni s-au alăturat artiști renumiți, ansambluri folclorice din țară și din străinătate, devenind astfel de notorietate, o spune plină de mândrie organizatorul acestui festival, Cristina Chiriac.

 

Aşadar, vă invităm pe toți, cu mic, cu mare să luați parte la o sărbătoare autentic românească, fie la Hobița în județul Gorj sau la Iași, la Palatul Culturii sau la Brașov, în Piața Sfatului.

Ţărăncuţa urbană, ca în toţi ceilalţi ani este partener media al Festivalul RomânIA Autentică.

 

2 comments

2 Pings/Trackbacks for "A treia ediţie a Festivalului RomânIA Autentică se va desfăşura simultan în Hobiţa, Iaşi, Braşov"

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram