Acasă la Roxana şi Alexandru în Cluj-Napoca – un apartament de 2 camere modern amenajat

Roxana şi Alexandru şi-au amenajat singuri apartamentului lor de 2 camere din Cluj-Napoca. După finalizare ei au trimis câteva fotografii de prezentare prietenilor mei de la Povestea Casei.

Le-a plăcut ce-au văzut aşa că, acum vă prezint şi eu povestea lor:

 

Suprafaţa utilă a apartamentului este de 59 metri pătraţi, iar balconul ocupă 5 metri pătraţi. Ne place că bucătăria este închisă cu 2 uşi glisante cu geamuri mari. Astfel putem să gătim fără temerea că mirosul o să pătrundă în toată casa. În plus, geamurile permit luminii naturale să pătrundă şi în hol.

 

Ne-am dorit ca amenajarea să fie minimalistă, modernă şi practică. Mobilierul a fost realizat la comandă de către fratele lui Alexandru; am ales MDF alb combinat cu pal gri pentru ca spaţiul să rămână luminos. Am gândit ca având doar doua elemente cromatice în structura mobilei, va fi uşor să aducem modificări ulterioare în decor. Spaţiul din living este aerisit; am ales doar piesele necesare: canapeaua, mobilier pentru televizor şi o măsuţă de cafea. Pe un întreg perete am montat un dulap pentru o depozitare amplă. Tabloul de pe perete este unul tip canvas realizat după o fotografie de-a noastră din luna de miere.

 

 

 

 

În living şi în dormitor am zugrăvit doi pereţi aplicând un pattern Chevron (zigzaguri colorate discret) conturând astfel zone de accent în camere. Ne mai dorim un covor cu acelaşi imprimeu şi pentru hol, însă nu suntem siguri că vom rămâne la această variantă.

Pentru bucătaria de 12 metri pătraţi am continuat tematica cromatică a turcoazului. Ne-am dorit să avem şi un loc frumos pentru luat masa pe care l-am amenajat cu masa albă şi scaune cu tapiţerie turcoaz, iar pe peretele din dreptul mesei am montat un tapet. Împreună cu corpul de iluminat am reuşit să punem în valoare acest mini-dining.

 

 

 

Holul dinspre baie conţine un mic spaţiu tehnic în care am încorporat maşina de spălat rufe, eliberând astfel baia.

 

În dormitor am ales nuanţe predominant neutre, la care am adăugat accente de oranj pentru a imprima căldura spaţiului. Pe peretele opus patului am gândit un corp de mobilier în care am integrat un mic loc de make-up pentru mine, un televizor suspendat, dar şi o comoda cu sertare şi 2 uşi.

 

 

 

Care a fost sursa de inspiraţie, ce planuri mai au cei doi tineri, care le-a fost bugetul pentru amenajarea apartamentului de două camere, dar şi mai multe fotografii  găsiţi pe Povestea Casei.

2 thoughts on “Acasă la Roxana şi Alexandru în Cluj-Napoca – un apartament de 2 camere modern amenajat

Comments are closed.