Adevărat sau fals: uleiul de rapiță, bun pentru gătit?

Multă lume se întreabă care este cel mai sănătos ulei pentru gătit mai ales că circulă diferite teorii pentru fiecare sortiment găsit pe piață.

Articolul de astăzi se referă la uleiul de rapiță care în trecut a fost destul de controversat, fiind folosit până nu demult în scopuri industriale. Astăzi îl găsim pe rafturile supermarketurilor, chiar în zona de produse sănătoase.

ULEI

Prin urmare care este adevărul privitor la uleiul de rapiță?

’’Trebuie știut – spune nutriționistul Cristina Mercea – că în trecut acest ulei era ieftin de produs, dar foarte neplăcut întrucât era amar, pe lângă faptul că avea substanțe dăunătoare. Canadienii au dorit însă valorificarea acestei plante într-un ulei comestibil care să fie ieftin și să se folosească pe scară largă și așa s-a născut uleiul de canola, din rapița modificată genetic. Să nu ne iluzionăm și să pornim de la realitatea că în acest moment culturile planetare de rapiță provin din tiparul modificat genetic al plantei.’’

Ce fel de ulei de rapiță folosim în bucătărie?

Pentru gătit poți folosi uleiul presat la rece și pe cel organic, nu pe cel produs industrial care este produs la temperaturi înalte, dezodorizat și care conține multe grăsimi trans ce se eliberează în procesul de fabricare.

Pentru că nu are un gust și un miros anume, dar mai ales pentru că fumegă și se arde mai greu, uleiul de rapiță este o variantă de luat în calcul pentru gătit. Se pretează la toate tipurile de preparate putând fi folosit la sotat, prăjit, copt, sau la diverse sosuri pentru salate.

În această formă se dovedește a fi un ulei cu o sursă bogată de omega 3, o grăsime care susține sănătatea inimii, are un conținut ridicat de vitamina E denumită și vitamina pielii și reduce inflamațiile și durerile din articulații.

’’Pentru a te bucura de beneficiile sale într-un mod simplu și relaxant,  folosește-l în apa de baie a ta sau a copiilor, pentru că are proprietăți de regenerare celulară, catifelează și protejează pielea.

Introdu în alimentația familiei tale uleiul de rapiță și folosește-l cu încredere, alături de alte uleiuri sănătoase pentru gătit, printre care menționez pe cel de floarea soarelui, porumb și avocado’’ încheie nutriționistul AQUI AHORA.

sursa: Aquiahora.ro

5 thoughts on “Adevărat sau fals: uleiul de rapiță, bun pentru gătit?

  1. It is really my First shell out a take a look at to for your weblog, And that i am truly stunned with the posts that you select to provide. Give sufficient knowledge for me. Thanks for sharing valuable components. I could be back again all over again for the more superb publish-up. pg betflik

Comments are closed.