Menu

Amenajarea locului de joacă la tine în curte

A sosit primăvara, s-a încălzit vremea, aşa că dăm startul amenajării locului de joacă din curte pentru copii.

Amenajarea unui spaţiu de joacă, porneşte de la o idee simplă sau o fotografie. În funcţie de bugetul alocat acestei idei, poţi alege spaţii de joacă gata construite sau poţi amenaja chiar tu unul.

  • Castelul de nisip. Cel mai îndrăgit loc de joacă pentru cei mici este locul cu nisip. Cutia cu nisip oferă şansa celor mici să-şi dezvolte creativitatea. Indicat este ca noaptea sau atunci când nu este folosită, cutia cu nisip să fie acoperită cu o folie de plastic.
  • Căsuţa din lemn sau plastic. Fie că o faci din lemn sau o cumperi una din material de pastic, căsuţa dă o mare responsabilitate celor mici. Este o idee foarte interesantă şi îi creează celui mic intimitate, în micul său univers.
  • Cortul din curte. Dacă nu doreşti o căsuţă, fie ea din lemn sau plastic, poţi alege cortul. Aşezarea unui cort pentru copii în spaţiul destinat locului de joacă din grădină pare a fi ideea cea mai la îndemână.  În magazinele de produse sportive găseşti o gamă destul de mare de corturi, inclusiv cu protecţie UV.
  • Trambulina. Copiii iubesc să sară, în casă, în parc, oriunde, aşa că o trambulină în propriul lui loc de joacă creează acel sentiment de libertate şi exprimare prin mişcare.
  • Leagănul din curtea ta. Un leagăn nu trebuie să lipsească din locul de joacă. Nu neapărat, pentru copil, cât şi pentru noi, oameni mai mari. Poţi adăuga leagănului şi un balansoar pe lângă acesta, fie de lemn sau plastic.

Îmbrăcămintea pentru locul de joacă trebuie să fie şi ea un pic adaptată, pentru a evita surprizele neplăcute. Alături de ei şi noi putem face mişcare.

Este bine să ştii, însă, care sunt tipurile de exercitii de încălzire valabile pentru orice antrenament, cum le faci corect şi de ce este recomandat să nu sari niciodată peste ele. Totodată, nu uită că este la fel de important să porţi echipament adecvat. Cu nişte colanti fitness şi un tricou confortabil te poţi alătura celui mic în grădină, el pentru un program de joacă şi tu pentru un exerciţiu de mişcare.

Lipsa sălilor de sport, a antrenorului personal sau a posibilităţii de a alerga în parc, poate interveni rutina, iar cu puţină creativitate, putem depăşi şi această provocare. 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram