Menu

An de an, bunica a lucrat în război

Astăzi mi-am adus aminte de războiul de țesut al bunicilor mele. Cum se lăsa frigul și munca din gospodărie se încheia bunica își instala în camera din față războiul. Până în primăvară lucrau de zor seară de seară. Când venea primăvara bunicuțele aveau zestrea pentru nepoate deja strânsă.

lana 1

 

lana 2

 

lana 3

 

Războiul de țesut reprezintă una dintre cele mai vechi invenții ale omului. Primele războaie de țesut manuale au apărut în mileniul al VI-lea î.Hr. În antichitate s-au folosit cele de tip vertical, la care țesăturile se realizau prin împletirea manuală a firelor de urzeală cu firul de bătătură, înfășurat pe o vergea ascuțită. Razboaiele de țesut orizontale s-au răspândit în timpul Evul Mediu.

 

lana 4

 

lana 5

 

lana 6

Așa că bunica țesea an de an preșuri, cuverturi, ștergare. E adevărat că războiul de țesut acum a devenit o mobilă de muzeu, dar totuși din mâinile bunicuțelor noastre au ieșit adevărate opere de artă.

lana 7

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram