Menu

Anca Daniela Raiciu – păpădia, un detoxifiant care elimină celulele canceroase

Anca Daniela Raiciu – păpădia, un detoxifiant care elimină celulele canceroase

Floarea galbenă de păpădie o întâlnești pe orice petec de pământ scăldat de soare. Frunzele sale verzi, cu un gust amărui, asemănătoare celor de rucola, cu care se înrudește, pot fi un ingredient important în salata de primăvară.

 

Păpădia (Taraxacum officinale), numită și buhă, cicoare, crestățea, lăptucă, floarea-mălaiului, se găsește în peste 100 de specii. Are frunzele lungi, crestate și florile galbene, grupate în capitule. Crește foarte bine în toate regiunile țării. Perioada în care se poate găsi păpădia este mare, de primăvara timpuriu până toamna târziu.

 

Culoarea florii de păpădie a fost motivul folosirii acesteia în bolile hepatice

.

Păpădia, utilă în bolile de inimă, diabet, tensiune, rinichi

Efectele acestei plante sunt nenumărate, inclusiv bolnavii de inimă vor beneficia de ele, deoarece reduce tensiunea arterială datorită conţinutului important de potasiu. Diabeticilor le este recomandat să mestece tulpinile crude ale plantelor, deoarece va fi stimulată activitatea pancreasului.

Este însă utilă consultarea medicului de către bolnavii care au diabet, probleme renale sau cardiologice, pentru că puterea vindecătoare a plantei întrece uneori pe cea a medicamentelor, iar rezultatul poate fi, uneori, în defavoarea pacientului.

 

Anca Daniela Raiciu, doctor în științe farmaceutice și specialist în fitoterapie

„Păpădia era folosită în medicina chineză de mii de ani ca depurativ, dar în  Europa a început să i se cunoască puterile vindecătoare de-abia din Evul Mediu. Cei bolnavi de ficat au comparat culoarea florii cu cea a bilei şi au început să o folosească pentru tratamentul afecţiunilor hepatice. Nu au greşit deloc –  studiile următoare au demonstrat că o cură de frunze de păpădie, consumate proaspăt, în salate, detoxifiază puternic ficatul şi elimină chiar celulele canceroase.

Ceea ce nu place multora și de aceea o ocolesc este gustul său amar. Acesta se datorează taraxacinei, substanţă care stimulează puternic activitatea colecistului şi eliberarea fierei. La fel de puternic acţionează şi asupra sistemului digestiv, datorită conţinutului important de potasiu, acizi fenolici şi steroli”.

Persoanele care doresc să slăbească sănătos și consumă păpădie în cure de câteva săptămâni,  o fac pentru că știu că generează un efect garantat de a dizolva grăsimile şi reziduurile acumulate, purificând întregul mecanism.

Foarte multe femei se bucură de efectul ei diuretic extraordinar, știut fiind că este un inamic al celulitei şi al retenţiei urinare.

 

 

 

Una dintre formulele în care păpădia își atinge excelența caracteristicilor curative este tinctura.

Anca Daniela Raiciu spune că: ”tinctura de păpădie îmbunătățește funcția hepato-biliară și favorizează digestia prin stimularea secreției pancreatice, dar mai ales protejează funcția hepatică în procesele inflamatorii și de suprasolicitare a ficatului.

Recomandarea este de a se lua 30 de picături de 3 ori pe zi, diluate în 100 ml apă fiartă și răcită.”

Calea cea mai sigură pentru organismul nostru, bolnav sau sănătos, este să ne folosim de darurile naturii. O mână de frunze de păpădie adăugată în salata de fiecare zi va aduce doar beneficii!

 

 

 

Aceste produse pot fi cumpărate din farmaciile HOFIGAL din toată ţara, în farmacia Cleofarm dar le puteţi comanda şi online.

Farmacia Cleofarm, Şos. Colentina nr. 76, București, sector 2 telefon: 021 240 2853 program: Luni – Vineri 08.00 – 19.30; Sâmbătă 08.00 – 14.00; Duminică – Închis

No comments

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Feed Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
VREI SĂ FACI O PLIMBARE? Prognoza pe trei zile! Vezi aici cum va fi vremea!
17°
cer senin
humidity: 59%
wind: 2m/s W
H 27 • L 22

NEWSLETTER

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană

PINACOTECA BUCUREȘTIULUI – UN PROIECT INTERBELIC

Ziua cea mare1 august 2017
Locatia: Muzeul Municipiului București - Palatul Suțu După 26 de ani, Pinacoteca Municipiului București își redeschide colecțiile în fața publicului, oferind o retrospectivă a principalelor donații, Ioan Movilă si Filip Marin, precum și a celor mai reprezentative lucrări achiziționate în perioada interbelică.

Roxana Toma ( tarancutaurbana.ro ) pregătește colecția de perne Arta amintirii

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram