Menu

Apartament amenajat în stil rustic franțuzesc

Un interior decorat în stil provensal permite o întoarcere în timp, dar şi crearea unui ambient relaxant, ferit de zgomotul asurzitor al vieţii cotidiene. Provensalul este, de fapt, stilul rustic franţuzesc, însă designerii contemporani adaugă de fiecare dată în amenajări elemente uşor glamour pentru a aduce un plus de farmec amenajărilor. În ultima perioadă, este foarte chic ca piese tipice acestui stil sa fie integrate în amenajări luxoase împreună cu oglinzi cu rame fin lucrate şi candelabre cu multe braţe alături de pereţi nefinisaţi şi podele din cărămidă sau lemn uzat.

 

Camera principală sau zona de zi este un open space, cu o bucătărie în plan deschis. Împreună formează un tot unitar armonios îmbinat și accesorizat. Predomină albul și esențe de lemn care încălzesc atmosfera. Finisajele antichizite și griul ușor pastelat reușesc să redea din farmecul provensalului, dar păstrând un ton contemporan, adaptat locuitului la bloc.

Placarea ceramică care imită cărămida conturează o zonă de accent în zona de living, în spațiul unde a fost instalat televizorul. Piesa de mobilier tip consolă precum și măsuța de cafea amintesc de trăsăturile în spirit romantic ale stilului provensal. Mobilierul alb iese frumos în evidență pe fundalul pardoselii din lemn și al griului din zona de bucătăriei care, în mod paradoxal, reușește să încălzească atmosfera încăperii. De altfel, atât pentru bucătărie cât și pentru living, s-a folosit același tip de pardoseală, conturând un aspect unitar în amenajare.

 

casa

 

casa-2

 

Spațiul este conturat urmând o filozofie minimalistă, în ciuda inserțiilor unui stil dulce, recunoscut pentru bogăția în finisaje și textile care îmbracă decorul. Limitarea spațială este cea care l-a determinat pe designer să păstreze o abordare temperată, axată pe mici zone de accent.

Și corpurile de iluminat reușesc să atragă atenția prin designul lor și prin efectul iluminatului asupra decorului.

În dormitor, tapetul cu un foarte discret motiv floral vine perfect integrat în contextul amenajării. De altfel, decorul preia paleta cromatică din living; regăsim griuri și aceeași esență de lemn, precum și textile moi și pufoase care îmbracă discret spațiul. Nici baia nu este mai prejos, ci chiar surprinde printr-un mobilier de lavoar antichizat și corpuri de iluminat cum nu suntem obișnuiți să regăsim într-un astfel de spațiu.

 

casa-3

 

casa-4

 

Mai multe amănunte și fotografii pe Povestea Casei.

3 comments

  1. Gabi spune:

    Imi place foarte mult acest apartament, este luminos, primitor. Imi place mobilierul alb, iar faptul ca s-a folosit albul in amenajari este un avantaj pentru ca mareste vizual spatiul.

1 Pings/Trackbacks for "Apartament amenajat în stil rustic franțuzesc"

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram