Anul acesta vă prezint povești cu și despre oameni frumoși
9 ianuarie 2017
O baie modernă amenajată cu accente fresh de verde
14 ianuarie 2017

Un interior decorat în stil provensal permite o întoarcere în timp, dar şi crearea unui ambient relaxant, ferit de zgomotul asurzitor al vieţii cotidiene. Provensalul este, de fapt, stilul rustic franţuzesc, însă designerii contemporani adaugă de fiecare dată în amenajări elemente uşor glamour pentru a aduce un plus de farmec amenajărilor. În ultima perioadă, este foarte chic ca piese tipice acestui stil sa fie integrate în amenajări luxoase împreună cu oglinzi cu rame fin lucrate şi candelabre cu multe braţe alături de pereţi nefinisaţi şi podele din cărămidă sau lemn uzat.

 

Camera principală sau zona de zi este un open space, cu o bucătărie în plan deschis. Împreună formează un tot unitar armonios îmbinat și accesorizat. Predomină albul și esențe de lemn care încălzesc atmosfera. Finisajele antichizite și griul ușor pastelat reușesc să redea din farmecul provensalului, dar păstrând un ton contemporan, adaptat locuitului la bloc.

Placarea ceramică care imită cărămida conturează o zonă de accent în zona de living, în spațiul unde a fost instalat televizorul. Piesa de mobilier tip consolă precum și măsuța de cafea amintesc de trăsăturile în spirit romantic ale stilului provensal. Mobilierul alb iese frumos în evidență pe fundalul pardoselii din lemn și al griului din zona de bucătăriei care, în mod paradoxal, reușește să încălzească atmosfera încăperii. De altfel, atât pentru bucătărie cât și pentru living, s-a folosit același tip de pardoseală, conturând un aspect unitar în amenajare.

 

casa

 

casa-2

 

Spațiul este conturat urmând o filozofie minimalistă, în ciuda inserțiilor unui stil dulce, recunoscut pentru bogăția în finisaje și textile care îmbracă decorul. Limitarea spațială este cea care l-a determinat pe designer să păstreze o abordare temperată, axată pe mici zone de accent.

Și corpurile de iluminat reușesc să atragă atenția prin designul lor și prin efectul iluminatului asupra decorului.

În dormitor, tapetul cu un foarte discret motiv floral vine perfect integrat în contextul amenajării. De altfel, decorul preia paleta cromatică din living; regăsim griuri și aceeași esență de lemn, precum și textile moi și pufoase care îmbracă discret spațiul. Nici baia nu este mai prejos, ci chiar surprinde printr-un mobilier de lavoar antichizat și corpuri de iluminat cum nu suntem obișnuiți să regăsim într-un astfel de spațiu.

 

casa-3

 

casa-4

 

Mai multe amănunte și fotografii pe Povestea Casei.

Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană I Roxana Toma
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana Toma. Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei - lăsată moștenire, satul și viața la țară. Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte. Am venit la București de la țară, chiar dacă țara mea se afla la vreo 60 de kilometri de Capitala țării. Acum ați înțeles și numele blogului meu. Am un copil, mai celebru decât mine, un mic actor, Tudor Roșu :). Născut la București îi place să bată mingea pe strada copilăriei mele, natura și tot ce este frumos. Deci iubește ce iubesc și eu! Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele! Cu drag, Țărancuța Urbană tarancutaurbana@gmail.com

Gandeste-te la toate lucrurile frumoase de langa tine si fii fericit – Anne Frank

Va rugam asteptati...

Inscrie-te la newsletter!

Rămâi la curent cu noutăţile de pe Ţărăncuţa Urbană!
%d blogeri au apreciat:
Visit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On Pinterest