Menu

Aplicaţie pentru periuţele de dinţi electrice pentru copii

Problemele dentare se numără printre cele mai frecvente probleme de sănătate în rândul copiilor, iar printre factorii responsabili pentru acest fapt se numără alimentaţia bogată în zaharuri şi igiena orală defectuoasă.

 

Indicaţiile medicului dentist în ceea ce priveşte tehnica de periajalegerea periuţei şi pastei de dinţi, ca şi a apei de gură, ar trebui respectate pentru un rezultat cât mai bun al igienei dentare.

Totuşi utilizarea periuţei electrice în defavoarea celei clasice manuale este recomandată de câteva avantaje care îi conferă acesteia o recomandare foarte bună la toate grupele de vârstă.

Avantajele periuţei electrice:

  • timpul de folosire este mult redus datorită eficienţei acesteia, care pentru a peria ambele arcade dentare are nevoie de numai 2 minute.

 

  • eficienţa periuţei electrice este mult mărită pentru că prin mişcările capătului activ de translaţie şi oscilaţie, cât şi datorită faptului că acesta este de dimensiuni reduse poate pătrunde cu usurinţă în locuri greu accesibile

 

  • atracţia faţă de periuţa de dinţi. Atracţia copilului faţă de periuta electrica  este mai mare, mai ales că acestea sunt fi viu colorate, cu personaje din desene animate sau uneori pot chiar reda unele melodii în timpul folosirii acestora. La toate aceste se adaugă şi aplicaţia Philips Sonicare For Kids.

 

 

 

 

Mai multă distracţie, periere mai bună

 

O aplicaţie ce se sincronizează cu periuţa de dinţi sonică a copilului tău, pentru a-l ajuta să înveţe despre igiena orală prin joacă. Copiii învaţă în timp ce se distrează, iar părinţii pot vedea cât de bine se descurcă aceştia.

Aplicaţia se sincronizează cu periuţa de dinţi prin Bluetooth. Copiii pot vedea cât de bine îşi periază dinţii şi pot câştiga răsplăţi distractive pentru o treabă bine făcută.

Personajul principal din aplicaţie este Sparkly, căruia îi place foarte mult să aibă dinţii curaţi. Copiii au grijă de Sparkly, iar antrenorul de periere al aplicaţiei îi provoacă să îşi perieze dinţii mai bine şi mai mult. De fiecare dată când copilul tău îşi periază dinţii bine, Sparkly devine mai vesel şi fiecare sesiune de periere de succes este răsplătită.

 

Vârsta la care copiii ar trebui învăţaţi să se spele singuri pe dinţi cu periuţa electrică este în concordanţă cu vârsta la care aceştia îşi pot asuma singuri responsabilitatea periajului dentar. În general, în jurul vârstei de 3-4 ani. Gustul plăcut al pastelor de dinţi pentru copii poate fi, de asemenea, un factor determinant pentru copil să se spele pe dinţi.

 

 

De ce se îngălbenesc dinţii și care sunt tratamentele utile

 

Albirea dinților este procedeul care ajută la îndepărtarea petelor de pe dinți, făcându-i mai albi și mai strălucitori. 

 

La exterior, dinţii sunt acoperiţi la exterior de un smalţ care are un conţinut mic de apă, de numai 2%. Suprafaţa acestuia este acoperită cu numeroşi pori, asemeni unui burete, în care pot pătrunde particule din alimente, cafea, tutun şi care pot modificare culoarea albă a dinţilor. Pentru asta este nevoie de albirea dinţilor.

  • alimentaţia – alimentele închise la culoare, cele cu aciditate ridicată, dar şi coloranţii alimentari.
  • vârstă – odată cu înaintarea în vârstă, structura dinţilor suferă modificări care pot duce la îngălbenirea lor
  • fumatul – nicotina se depune pe smalţul dinţilor
  • igiena dentară deficitară – în cazul în care nu respectăm programul zilnic de igienă dentară, adică spălatul pe dinţi de cel puţin două ori pe zi

 

Tratamentele pentru albirea dinţilor sunt eficiente şi asigură o dantură sănătoasă şi un zâmbet impecabil.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram