Astenia de primăvară și meteodependența. Tratamente şi remedii naturale

Nici bine nu vine primăvara că începem să auzim peste tot de astenie, acea stare de slăbiciune generalizată cauzată de schimbările de temperatură. De fapt, astenia de primăvară este acea stare care se instalează o dată cu schimbarea vremii, organismul fiind nevoit să se adapteze unui nou ciclu. Iarna trecem printr-o stare mai greu de suportat, iar primăvara, organismul revine la viață asemenea naturii care renaște. 

 

Specialiștii spun că aproximativ 40% din populația generală suferă de astenie de primăvară. Simptomele asteniei de primăvara suntlipsa de energie, putere de concentrare redusă, dureri de cap, stări de continuă oboseală şi somnolenţă, scăderea sau creşterea poftei de mâncare, probleme de greutate, insomnie.

.
Tired-Woman-1440x564_c

 

Stres, un termen care este folosit exagerat de mult. Uneori avem impresia că dacă nu te plângi că ești stresat nu ești în trend. Dr. Ruxandra Constantina este de părere că în zilele noastre toată lumea e stresată, parcă ar fi de bon-ton să fii suprasolicitat, epuizat, încordat.

12932671_10208255919969341_6615232665936155836_n
Dr. Ruxandra Constantina

12966352_1308427052507932_1247107746_n

 

Dr. Ruxandra Constantina spune că cei mai expuși sunt tinerii hiperactivi, persoanele suprasolicitate la locul de muncă, cele care petrec mult timp în spații închise, fără acces direct la lumina solara și la aer curat. Pentru o scurtă perioadă de timp, stresul permite organismului să facă față unei situații noi; un stres prelungit are însă efecte negative asupra stării de sănătate, la nivel fizic, psihic, emoțional, social, familial.

Haideți să vedem cum acționează stresul asupra noastră

Cercetările au arătat că stresul apare doar atunci când gândim negativ despre orice lucru care ne stresează; gândurile negative vor produce hormonii de stres, emoții negative (frica, vina, anxietate, remușcări, supărare).  Stresul determină apariția durerilor și crampelor musculare, a durerilor de cap și migrenelor, a vertijului. Să nu uităm de efectele devastatoare asupra funcției reproductive; din păcate există atâtea cupluri care prezintă infertilitate, în absența oricărei afecțiuni organice, de vină e iar stresul !

La nivel psihic, efectele merg de la furie, anxietate, irascibilitate, până la atacuri de panică, tulburări de memorie și de concentrare, fobii, depresie. Iar aceste dezechilibre la nivel psihic au efecte negative asupra comportamentului; alterări ale apetitului (creșterea poftei de mâncare sau pierderea poftei de mâncare), pofte (în special de dulciuri sau grăsimi) și dependențe (fumat, alcool).

Trecem de la astenia de primăvară la meteodependență

Dar să ne înțelegem, dacă ești meteodependentă, nu înseamnă că ești și bolnavă. Dar nici meteorolog sau paranormal nu ești. “Mă dor oasele, e clar că se schimbă vremea”. Chiar dacă ai ghicit de fiecare dată, la mijloc să știi că este vorba de un întreg ansamblu de reacții ale organismului la diverși factori stresanți.

Dr. Ruxandra Constantina spune că persoanele cu afecțiuni reumatismale, pe lângă medicația antiinflamatoare și antialgică își pot administra și extracte din plante cu efecte antiinflamatoare, sub forma de ceaiuri, capsule, tincturi: gheara diavolului, gheara matei, arnica, scoarța de salcie, mesteacăn; utile sunt și capsulele cu ulei peste omega 3, aprox 1 g/zi;  extern, pot fi folosite unguente  aplicate local (arnica, untul pământului, gheara diavolului) sau uleiuri esențiale, care pot fi adăugate în apa de baie; pentru masaj: ulei de mentă, cimbru, mușețel, lavandă, roinită.

Eu una, nu mă pot lăuda că am băut ceaiuri până acum, v-am mai spus asta. Dar, de o jumătate de an beau, dar chiar beau ceai. Toate combinațiile posibile și imposibile, și da … ceaiurile sunt bune. O stare de bine și mult mai multă imunitate.

În ajutorul probleme de care v-am vorbim mai sus – astenia și meteodependența – sunt bine venite și vitaminele de la Vitabiotics, în care găsim vitaminele B, C, D, Magneziu. Vitamine pentru femei, bărbați și copii.

12963755_10208255920529355_7578702487951297722_n

12968538_1308426975841273_714780730_n
În cadrul unui workshop organizat cu sprijinul Vavian Pharma, dr. Ruxandra Constantina ne-a prezentat beneficiile vitaminelor în perioada de primăvară. De ce este bine să luăm vitamine și să bem ceaiuri din plante naturale

 

Vitaminele Wellwoman sunt indicate pentru o stare de bine:

 • vitamine și minerale esențiale ce oferă sănătate, vitalitate și energie
 • antioxidanti, vitamina C și extracte din citrice pentru creșterea imunității
 • extract de borago (limba-mielului) si primula pentru reglarea ciclului menstrual si reducerea sindromului premenstrual

Vitaminele Wellman sunt recomandate ca un supliment alimentar pentru bărbații de toate vârstele.

Mai multe amănunte despre produsele distribuite de Vavian Pharma găsiți aici.

39 thoughts on “Astenia de primăvară și meteodependența. Tratamente şi remedii naturale

 1. Pingback: Alumni network
 2. Pingback: fue
 3. Pingback: Dr. Khaled Azazy
 4. Pingback: Orthodontics
 5. Pingback: Vacuum pumps
 6. Pingback: fue
 7. Pingback: regional
 8. Pingback: economics degree
 9. Pingback: MIS courses
 10. Pingback: Marketing program
 11. Pingback: Chirurgie Tunisie
 12. Pingback: Chirurgie Tunisie
 13. Pingback: Leandro Farland

Comments are closed.