Menu

ATENŢIE | Ce trebuie să ştii atunci când îţi cumperi o maşină second hand

Achiziționarea unei mașini second hand a fost întotdeauna extrem de dificilă. Înainte de a pleca în căutarea unui astfel de autoturism trebuie să te documentezi, și evident să ții cont de 5 pași foarte importanți.

  1. Verifică numărul real de kilometri ai mașinii

Statisticile din țara noastră arată că un bărbat conduce în medie 15.000 de kilometri pe an, în timp ce o femeie conduce 12.000 de kilometri. Așadar, în cazul în care vrei să cumperi un autoturism second hand mai vechi de 10 ani, dar cu mai puțin de 100.000 de kilometri înseamnă că numărul de kilometrii este cel real.

  • Verifică cu un magnet caroseria mașinii

Nu, nu este un mit. Magnetul te ajută să vezi dacă eventual caroseria a fost chituită sau nu. E drept, ca acest test nu e garantat sută la sută, însă dacă magnetul nu se lipește în vreun loc, putem presupune că zona respectivă a suferit reparații.

  • Verifică motorul mașinii

Fie că vorbim de o maşină cum este  Tiguan sau să zicem Nissan Juke atenția îndreptată către motor trebuie să fie același. Dacă în urma acestor mici verificări totul pare în regulă, următoarea etapă este verificarea amănunțită a autoturismului la un mecanic auto autentificat. Statisticile arată că două treimi din mașinile second hand vândute în România au avut cel puțin o daună. Deci, foarte important acest lucru.

  • Verifică istoricul mașinii

Seria de șasiu sau VIN este un set alcătuit din 17 caractere, care se atribuie fiecărui vehicul. Seria de șasiu este cel mai fiabil mod de a identifica un anumit vehicul. Cereți întotdeauna să vedeți cartea de identitate a mașinii și certificatul de înmatriculare. Numele din acte nu trebuie să fie diferit de cel al vânzătorului.

  • Verifică dacă piesele de schimb pot fi procurate ușor

Piesele de schimb întotdeauna au reprezentat o problemă, prețul corect fiind greu de găsit. Tocmai de aceea, este important să știi că atunci când îți cumperi un autoturism second hand că se poate întreține foarte ușor, iar piesele auto pot fi găsite ușor, că sunt de calitate și pot fi cumpărate chiar pe online.

foto: Pixabay şi Blog.autovit.ro

Doar un sfat! În momentul în care ți-ai propus să îți cumperi un autoturism second hand musai trebuie să-ți faci o listă cu mașinile pe care vrei să le cumperi și verifică-le, pe fiecare în parte.  Chiar dacă pare multă treabă de făcut, la final vei realiza că ai economisit o mulțime de bani achiziționând o mașină care este foarte bună și care necesită schimbări minore, decât o mașină cu defecțiuni ascunse.

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram