Autoservirea pentru oameni cinstiţi. Un experiment inedit la Codlea. Experimentul a dat roade!

Metoda curajoasa a unui tânăr fermier din Brașov, care și-a lăsat marfa la poartă să se vândă singură, dă roade neașteptate. Inspirat de modelul nemţesc, bărbatul a constatat cu mare plăcere că şi românii sunt extrem de cinstiţi. Chiar dacă fructele, legumele, ouăle sau florile lui nu au un preţ afişat, oamenii nu uită să-i lase cât cred de cuviinţă.

Modalitatea aceasta de vânzare se numeşte Hofladen. Erwin Albu a văzut în satele din Germania cum nemţii îşi lasă marfa nesupravegheată la poartă, să se vândă singură, în timp ce ei lucrează pământul. La 35 de ani, fermierul nostru s-a gândit să încerce metoda şi acasă la Codlea, în judeţul Braşov. Aşa a apărut la poarta lui „autoservirea pentru oameni cinstiţi”.

„Autoservirea” se află pe strada Laterală din Codlea. Aici se pot găsi legume, fructe, toate din gospodaria locală. De asemenea, sunt si borcane cu dulceaţă şi miere, muşcate şi petunii, plante aromatice. Însă nimeni nu este la vânzare. Cei care doresc produsele trebuie doar să lase cât cred de cuviinţă într-o cutie. Dacă doresc să şi le transporte mai uşor au la dispoziţie, gratuit,  şi o bicicletă. Singura condiţie pentru a o folosi este să o aducă înapoi. Nimeni nu stă de pază, nimeni nu supraveghează.

codlea1-610x300

codlea

codlea2-650x400

61682308sursa: Protv

8 thoughts on “Autoservirea pentru oameni cinstiţi. Un experiment inedit la Codlea. Experimentul a dat roade!

  1. O inițiativă curajoasă! Însă logică: n-am văzut multe persoane necinstite cărora să le placă florile… 🙂

Comments are closed.