În ziua de astăzi bucătăria open space este un concept modern prin care alegem să îmbinăm două spaţii de locuit diferite – bucătăria şi livingul. Sufrageria ca să zic aşa. Vorbim despre un spaţiu în care îţi petreci tot timpul unei zile, atunci când eşti acasă. Găteşti, mănânci, te uiti la televizor, citeşti, lucrezi la calculator.
Specialiştii imobiliari susţin că bucătăria open space are căutare în rândul cumpărătorilor de locuinţe, fie apartamente sau case. Aceştia nu se feresc să prezinte atât avantajele, cât şi dezavantajele unei bucătării deschise.
Avantajele unei bucătării open space:
- Spaţiul foarte mare.
- Spaţiul foarte luminat prin numărul mare de ferestre.
- Spaţiul este darnic pentru un design modern.
Dezavantale unei bucătării open space:
- Mirosul de mâncare. Dar această problem o rezlvi cu o hota de bucatarie. Aceasta a devenit un aparat electrocasnic indispensabil oricaărei locuinţe moderne.
- Dezordinea din bucătărie trebuie gestionată.
Într-o bucătărie open space trebuie să calculezi foarte bine unde amplasezi şi frigiderul. Dacă doreşti un congelator, aceeaşi problemă vei avea. Amplasarea. De ce ţi-ai dori un congelator suplimentar? De exemplu dacă prefer să cumperi alimente pentru o perioadă mai îndelungată de timp, congelatorul vertical este alegerea potrivită pentru casa ta.
5 reguli de amplasare a frigiderului în bucătărie
1. Nu pune frigiderul lângă plita de gătit, aragaz sau cuptor
2. Frigiderul nu trebuie să stea în soare
3. Așează frigiderul direct pe podea
4. Niciodată nu amplasa frigiderul lipit de perete
5. Nu acoperi frigiderul și nu pune deasupra lui nimic
Principala regulă într-o bucătărie este legată de aşezarea principalelor obiecte pentru a funcţiona ăn ordinea firească a lucrurilor. Regulile de aşezare a diverselor zone din bucătărie s-au stabilit de către designer în funcţie de reflexele noastre.
Foarte important!
Între plita de gătit şi frigider/congelator trebuie să existe o distanţă de minimum 50 – 70 cm.
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com
Lasă un răspuns