Este o plantă frumoasă cu flori vii în formă de trompetă. . Barba împăratului. Englezii o numesc „floarea de la ora patru”, Norea, Minune de Peru, Frumoasele nopţii, pentru că se deschide pe la mijlocul după-amiezii. Rămâne deschisă peste noapte și se închide dimineața devreme. De asemenea, rămân deschise în zilele noroase
Semințele seamănă cu boabele de piper: se pot recolta când devin negre. În miniseră se însămânțează cu 4-6 săptămâni înainte de transplantare. Se plantează la soare dar tolerează și umbra la amiază. Le merge bine în locuri călduroase. Străluceşte în culori minunate: roz, alb, roşu, galben sau mai multe culori pe o singură plantă. Are un slab parfum de lămâie.
Există și o legendă.
Regina Elisabeta a făcut invitaţie tuturor doamnelor şi domnişoarelor care poartă numele de Elisabeta la Palatul Buckingham cu ocazia zilei de 24 aprilie, ziua Cuvioasei Elisabeta. S-au prezentat nu prea multe femei din ţinut. A început petrecerea. A fost minunat. Când muzica era îmbietoare s-au prins toate în horă. Grădina răsuna în veselia lor. A doua zi pe locul care a fost tropotit de picioarele Elisabetelor a apărut un rondou plin cu flori minunate de frumoasa nopţii. Fie că au căzut seminţe din buzunarul vreunei invitate fie din pământul mănos şi mărunţit de paşii lor s-a format rondoul cu totul şi cu totul special. Regina a fost încântată. Nici nu se putea un cadou mai frumos. Stă şi astăzi mărturie rondoul cu flori multicolore de frumoasa nopţii din Grădina Buckingham.
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com
Lasă un răspuns