Beneficiile uleiul de argan  şi uleiul de cocos pentru organism

De secole, oamenii folosesc uleiul de cocos şi uleiul de argan pentru proprietăţilor sale. Cele două uleiuri sunt suficient de hrănitoare şi ale beneficiilor pentru sănătate, la prepararea anumitor feluri de mâncare, pentru întărirea sistemului imunitar şi ca ingredient de bază în industria cosmetică, pentru îngrijirea părului şi a tenului.

Filipine este ţara cu cea mai mare producţie de ulei de cocos, urmată de Indonezia şi India. Uniunea Europeană şi Statele Unite sunt cele mai mari consumatoare de ulei de cocos şi produse derivate din acesta.

În ceea ce priveşte arganul, acesta este un arbore care poate fi găsit în Maroc, pe o suprafață imensă, acesta fiind singurul loc din lume unde este cultivat. În mod tradițional, fructele și semințele arborelui de argan sunt folosite în bucătărie și în industria cosmetică, datorită proprietăților sale unice și beneficiilor pentru sănătate și pentru îngrijire.

 

Atât uleiul de cocos, cât şi uleiul de argan pot fi utilizate atât intern cât şi extern, ambele fiind uleiuri naturale cu o mulţime de beneficii. Numitorul comun al celor două uleiuri  este cel referitor la sănătatea părului.

 

Beneficiile uleiul de argan  şi uleiul de cocos – pentru păr

 

La prima vedere cele două uleiuri par să semene foarte mult, numai că cele două uleiuri sunt diferite, fiecare fiind deosebite în felul lor.

În primul rând uleiul de cocos este un ulei dens care, are molecule de dimensiuni mari, iar uleiul de argan are molecule de dimensiuni mult mai mici ceea ce face ca uleiul de argan să fie mult uşor absorbabil.

Ce au cele două uleiuri în comun? Ambele tipuri de uleiuri conţin acizi grasi esenţiali pentru hrănirea părului.

 

 

Uleiul de cocos pentru creşterea părului

 

 

Beneficii – ulei de cocos are o gamă destul de largă. Protejează inima, reglează metabolismul, protejează organele interne, îmbunătăţeşte digestia, ajută la menţinerea densităţii osoase, are efect anti-îmbătrânire, menţine sănătatea glandei tiroide, protejează pielea şi multe altele.

Aplicat pe scalp, uleiul de cocos îndepărtează mătreaţa, iritaţiile şi, îndepărtează celulele moarte care blochează porii iar asta, datorită proprietăţilor antifungice şi antibacteriene pe care le are.

 

 

 

Uleiul de argan, are şi el proprietăţi antibecteriene şi antifungice dar nu atât de puternice ca ale uleiului de cocos.

În ceea ce priveşte sănătatea părului, uleiul de cocos poate fi folosit ca şi tratament pentru netezirea părului fiind extrem de hidratant datorită acizilor graşi pe care îi conţine. Astfel, uleiul de argan oferă părului o strălucire aparte după aplicare în timp ce uleiul de cocos îl lasă gras şi se spală mult mai greu.

 

 

Uleiul de argan pentru creşterea părului 

 

Beneficii – Ulei de argan are o întreagă gamă de beneficii, atât cosmetice, cât și medicale, printre care se numără: îngrijirea pielii, îngrijirea părului, întărește unghiile, îmbunătățește sănătatea inimii, poate avea un rol în prevenirea cancerului cancerul, îmbunătățește digestia, îmbunătățește sănătatea ficatului şi accelerează vindecarea rănilor.

În privinţa proprietăţilor antioxidante, uleiul de argan depăşeşte uleiul de cocos fiindcă conţine o cantitate mult mai mare de vitamina E care grăbeşte regenerarea celulară şi ajută la creşterea mai rapidă a părului.

 

 

În ceea ce priveşte sănătatea părului, antioxidanţii din uleiul de argan lupta împotriva radicalilor liberi şi nu permit razelor UV să atace firele de păr. De asemenea, uleiul de argan sigilează cuticulele părului, repară şi previne deteriorarea acestuia.

 

4 thoughts on “Beneficiile uleiul de argan  şi uleiul de cocos pentru organism

Comments are closed.