Nu era iarnă sau mai bine zis sărbători de iarnă cu vacanță inclusă ca mama să nu facă biscuiți de casă. Avea ea o rețetă magică. Rețeta făcută de mama în toată copilăria mea.
– 600 g faina + 200 g unt sau 130 g untura de casa ( indicat este cu untură) + 150 g zahăr + 3 ouă + 3 plicuri zahăr vanilat + coajă de lămâie + 1 praf de sare
Se bate bine untul (sau untura) cu zahărul, apoi se adaugă ouăle și restul ingredientelor, în final faina. Se formează un aluat compact. Mama avea și o formă, senzațională, dar uneori făcea biscuiții cu ajutorul mașinii de tocat. Acolo monta o formă de sprițat.
Citeste si: Nucile umplute sau rețeta unor prăjituri pline de amintiri
Țărăncuța Urbană sunt eu, Roxana
Fata care iubește poveștile, tradițiile, amintirile din copilărie, momentele minunate petrecute alături de cei dragi, dulciurile, florile, grădina cu flori a mamei – lăsată moștenire, satul și viața la țară.
Sunt jurnalist de peste 20 de ani. Am scris despre politică și politicieni în toți acești ani. Acum e vremea de alte subiecte.
Sper să vă placă ce scriu, scriu pentru voi, pentru prietenii mei, pentru țărăncuțele mele!
Cu drag,
Țărancuța Urbană
tarancutaurbana@gmail.com
Pe viitor, te rog verifica rețetele! Tocmai fac aluatul cu untura. Trebuie sa mai adaug grăsime pt că nu se leagă. Nu mai incerc nimic de pe site-ul asta! Așa putem posta toți porcarii netestate și păreri!
Nu mi au iesit…posibil sa fie si un praf de copt in reteta??