Menu

Bogăția mea – bujorul. Azi, de ziua mea sunt foarte bogată

Povestea bujorului v-am spus-o recent aici. Bujorul rămâne un simbol al prosperității, iar explicația este foarte simplă: inițial, el putea fi cultivat numai de cei bogați, care făceau parte din elita socială a Japoniei, astfel că floarea a fost imediat asociată cu bogăția. Eu, mă pot numi bogată! Am un suflet mare și curat! Am oameni frumoși în jurul meu. Iubesc bujorii pentru ca mama, de ziua mea, îmi dăruia bujori, bujori din grădina ei. De câțiva ani nu mai primesc bujori de la ea, ei au rămas în grădină, iar un fir, an de an, merge la mama. Tradiția de a primi bujori a fost dusă mai departe. De prietenii mei de suflet. Despre bujori, azi vreau sa vă spun că îi iubesc enorm, că nu este o persoană care să mă cunoască și să nu știe că iubesc bujorii. Azi este ziua mea și implicit ziua specială a bujorului. Vă las în compania fotografiilor! O zi minunată să aveți!

bujor 1

 

bujor 2

 

bujor 3

 

bujor 4

 

bujor 5

 

bujor 6

 

bujor 8

 

 

bujor (1)

 

bujor 2

 

 

bujor

 

bujor alb

 

foto16s

 

bujor galben 2

foto: Pinterest

2 comments

  1. Draga Roxana. te urmarim si iti admiram postarile…in special cele legate de floarea minunata ce ne „leaga” 🙂 https://www.facebook.com/pages/Bujorul-rom%C3%A2nesc-The-Romanian-Peony/1575971052658830
    Ne-am bucura sa gasim maeteriale la fel de interesante despre bujori si in viitor! Te imbratisam!

    • Multumesc foarte mult! Cu siguranta veti gasi postari multe, multe despre floarea mea preferata, am o poveste personala legata de bujori. Tanjesc dupa ei, mama imi oferea de ziua mea bujori, cum mama nu mai este …bujorul a ramas in sufletul meu!
      Va pup si va multumesc mult!

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram