Bujorii și secretele lor. Floarea bogăției și a onoarei

E vremea bujorilor! Bujorii de grădină sunt cel mai des roz, dar există și bujori albi, roșii și galbeni. Fiind denumită în limba chineză „floarea bogăției și a onoarei”, planta a fost, pentru multă vreme, apanajul exclusiv al celor bogați.

 1

 

2

 

3

 

5

 

Au fost bujori care au făcut flori din aceiași rădăcină chiar și 100 de ani la rând. Bujorii de grădină au flori luxuriante, înalte și rezistente. Bujorii sunt plante perene, care înfloresc în mai, zeci de ani la rând.

Dacă sunt plantați corect, în solul potrivit, bujorii de grădină vor crește singuri cu apă de ploaie, căldură și lumină și te vor bucura cu frumusețea lor. Despre plantarea și întreținerea lor am scris și aici.

bujori

Se spune că trebuie să ai bujori în buchetul de mireasă. Sunt semn de bun augur și aducători de prosperitate și bine în căsnicie.
Bujorii sunt simbolul celui de al 12 an de căsnicie, sunt floarea națională a Chinei și una dintre cele mai iubite flori din America.

Există soiuri de bujori care cresc pe toate continentele și există specii de bujori alpini cu nuanțe foarte intense de roșu.
Bujorii sunt printre  florile cele mai mari. Unele soiuri pot face flori cu diametrul de 15 centimetri.

Pentru a avea cei mai frumoși bujori din lume la tine în grădină folosește un îngrășământ pe bază de potasiu. Bujorii iubesc acest mineral și dacă-l primesc în plus vor fi mari și foarte rezistenți.

Bujorii sunt plantele perene printre cele mai longevive. Existe dovezi ca unele tufe au înflorit an de an zeci și zeci de ani și există exemplare care au fost plantate cu mai bine de 90 de ani în urmă care arată perfect și azi.
Bujorii sunt cel mai des roz, alb și rosu. În fapt bujorii există în toate culorile (pe care le pot avea florile), mai puțin albastru.
Furnicile, fluturii și albinele iubesc bujorii pentru că polenul lor este foarte dulce.

Bujorii sunt originali din Asia. Se spune că atunci când i-a văzut prima data Marco Polo a spus despre bujori că sunt “flori mari cât o varză”.

În China, bujorii sunt folosiți în medicina tradițională. Se pare că ajută în cazul bolnavilor de  astm.

Bujorii sunt simbolul afecțiunii, deci dacă-i dăruiești sau dacă-i primești, înseamnă că îți exprimi dragostea sinceră și caldă.

 

4 thoughts on “Bujorii și secretele lor. Floarea bogăției și a onoarei

Comments are closed.