Burgerul vegetarian, preferatul celor care țin post în această perioadă

Postul Crăciunului este o perioadă foarte bună pentru o detoxifiere. Așa că o alimentație simplă, cu ingrediente sățioase pot furniza organismului nostru atât  vitaminele cât și mineralele. De exemplu, mâncarea vegetariană poate ajuta la scăderea colesterolului și chiar la slăbire. În primul rând nu trebuie să ne înfometăm, trebuie doar să avem grijă cum combinăm alimentele, să diversificăm meniul și să mâncăm moderat, odată ce interdicțiile alimentare au fost ridicate.

 

Carnea poate fi înlocuită înlocuită cu ciupercile

Pe perioada postului, carnivorii au cel mai mult de suferit, dar totuși în momentul în care au decis să țină post sigur s-au gândit și la alternative. Astfel, trebuie știut faptul că produsele din carne ce conțin multe proteine pot fi înlocuite în această perioadă cu proteine vegetale, cele mai indicate fiind ciupercile. Ciupercile au un conținut redus de calorii și sunt pline de nutrienți.

 

 

De asemenea, există foarte multe rețete în care se folosesc ciupercile. În zilele cu dezlegare poți apela la fructele de mare și la pește. Toate acestea sunt alimente bogate atât în proteine – vitaminele A și D, cât și în Omega 3. Laptele din soia este și el un produs la care apelăm în perioada posturilor. Dacă nu ai suficient timp liber să gătești în perioada postului, poți comanda, inclusiv mancare vegetariana de calitate la restaurantele din București. Poți comanda chiar și burgeri vegetarieni. Aceștia se găsesc în topul restaurantelor în această perioadă de iarnă, și chiar de post.

 

 

 

 

În perioada postului se fac și multe greșeli de alimentație. De exemplu, consumul crescut de cartofi și paste făinoase. În general se recomandă consumul moderat al acestora sau eventual trecerea de la paste din făină albă la paste integrale. Consum moderat se recomandă și în privința mezelurilor sau pateurilor de post.

 

Există și un top al celor mai sănătoase alimente de post

  • Ciupercile
  • Meiul – este foarte bogat în fier, magneziu, potasiu, vitamine din complexul B şi vitamina E
  • Năut – este o proteină vegetală, bogată în săruri minerale – magneziu, calciu, fier şi în complexul de vitamine B
  • Boabele de fasole
  • Lintea
  • Soia
  • Algele marine
  • Seminţele de cânepă – conţin 30% proteine, din care 65% o reprezintă edestina, o proteină uşor de digerat
  • Germenii de lucernă
  • Quinoa

 

 

 

Așadar, revenind la ideea că nu aveți timp să gătiți în această perioadă, și nu numai puteți comanda. Una dintre variante este să comandați prin intermediul serviciului de livrări Caserola.ro – o platformă online. Apelând la acest serviciu ai ocazia să fi în legătură cu cei mai buni bucătari din Capitală. Mâncarea ajunge la tine ambalată în caserole bio, caserolă ce păstrează intact gustul mâncării comandate de tine.