Cabana Hadar din creierul munților între Crasna şi Gura Siriului. O frumusețe de nedescris. Da, există așa ceva

Cabana Hadar a fost construită în 1985 pentru fostul preşedinte Nicolae Ceauşescu, devenind până în 1989 locul de vânătoare preferat al dictatorului. Situată în creierii munţilor între Crasna şi Gura Siriului, la 900 de metri altitudine, dar departe de orice urmă de civilizaţie, Cabana Hadar a fost modernizată şi reamenajată în ultimii ani şi pusă în circuitul turistic, după ce a funcţionat ani la rând doar pentru cercuri restrânse de vânători pasionaţi. Cabana are 12 camere, dintre care şase sunt apartamente sau suite, capacitatatea totală de cazare fiind de 35 de persoane.

Am văzut aici mult rustic, mobilier pe gustul meu. Am prins câteva idei din zbor … pe care Tarancuta Urbana le va pune în practică 🙂

1

 

2

 

3

Locul a intrat în proprietatea familiei Toma, un anteprenor de succes din județul Buzău în urmă cu aproape 15 ani şi cuprinde 60 de hectare de pădure, din care 30.000 de metri pătraţi de grădini. „Nu avem semn la stradă ca să evităm turiştii de ocazie, preferăm să renunţăm la posibile venituri generate de o noapte de cazare sau un prânz la restaurant pentru a putea oferi intimitate şi confort, iar asta se reflectă în tarife“, spune Oana Toma, una dintre fiicele omului de afaceri care împreună cu sora ei Adriana se ocupă de acest domeniu. Un sejur de weekend cu pensiune completă costă între 250 şi 500 de euro pentru două persoane.

4

 

5

 

6

 

7

 

9

 

10

 

11

Cea mai mare parte a investiţiei s-a îndreptat către utilităţi, energia electrică fiind produsă prin panouri solare şi o microhidrocentală, iar apa fiind captată de la un izvor. Apoi, carnea şi legumele folosite în meniurile de la Hadar Chalet sunt din producţie proprie, familia Toma deţinând şi o mică fermă ecologică construită inclusiv în scopul de a aproviziona afacerea din turism. Oana şi Adriana îşi folosesc rar telefonul, doar pentru Facebook şi WhatsApp, pentru că la Hadar semnalul de la mobil lipseşte.

12

 

17

 

13

 

14

 

15

 

16

 

18

Brandul Ceauşescu este de ajutor în atragerea turiştilor mai ales în segmentul de vârstă sub 35 de ani al turiştilor din România – „unii spun că dacă a decis să construiască o cabană aici atunci cu siguranţă a avut motive întemeiate, pentru că putea să aleagă orice loc din România“ -, printre argumentele optării pentru această zonă din munţii Buzăului fiind încărcătura energetică ridicată şi diversitatea faunei.

„Turiştii străini reacţionează foarte bine când aud de Ceauşescu şi cred că România ar trebui să exploateze mult mai mult acestă nişă. Ei vor să le audă povestea, să mănânce acelaşi meniu şi să vadă apartamentele în care locuiau cei doi soţi, pentru că stăteau în camere separate.“ Momentan, vânătoarea nu mai intră în pachetul de servicii din oferta Hadar Chalet. Surorile Toma au preluat însă misiunea de a vâna turişti şi de a-i convinge că pot găsi la trei ore şi jumătate de Bucureşti alternativa unui weekend la Viena sau Zürich. De asta depinde aducerea businessului la potenţialul de 500.000 de euro pe an, cu o marjă de profit de 40%.

img-7904-copy-copy
„Când am studiat administrarea afacerilor la universitatea americană din Paris, lucrarea mea de licenţă a fost tocmai despre cum pot lupta boutique hotelurile cu lanţurile internaţionale. A fost o coincidenţă că am ajuns acum să mă ocup de acest proiect. Nu m-am gândit că o să fie afacerea mea şi că voi implicată într-un important proiect antreprenorial atât de repede după terminarea şcolii.“ Oana Toma, 25 de ani, şi sora ei cea mare, Adriana, fiicele antreprenorului buzoian Constantin Toma, proprietarul grupului Romet, îşi petrec cea mai mare parte a timpului la limita de judeţ dintre Buzău şi Covasna, în masivul Podu Calului din munţii Buzăului.

 

sursa: businessmagazin si Hadar Chalet

 

7 thoughts on “Cabana Hadar din creierul munților între Crasna şi Gura Siriului. O frumusețe de nedescris. Da, există așa ceva

  1. Where to buy illegal diabetes medications online? Glimepiride
    for cheap online
    Diabetes medication with home delivery? Oh yeah, we got that
    Buy diabetes medication online with delivery

  2. Pingback: sex games cancun

Comments are closed.