Menu

Campingul, relaxarea în natură. De ce ai nevoie când mergi în camping

Aventură şi relaxare în natură. Asta găseşti în caz că îţi place să mergi cu cortul! În ultimii ani în foarte multe locuri din ţară au apărut parcuri în natură, adică acele locuri unde poţi merge cu cortul. Fie la munte sau la mare.

Parcul nu este doar un camping, ci şi un loc de relaxare unde poţi petrece chiar şi o săptămână. Sunt parcuri unde te poţi caza pe malul apei. în căsuţe lacustre, printre stufăriş, în corturi indiene sau bungalowuri. Dar poţi alege chiar şi un campingul amenajat. Da, n-am uitat de grătar- În camping grătarul este nelipsit, aşa că poţi alege să îţi prepari singur pe grătar ceea ce doreşti.

 


Cum trebuie să arate un cort de calitate 


 

Un cort de calitate care să te ferească de vânt și umezeală, un sac de dormit care să-ți țină cald în orice condiții, o saltea autogonflabilă ușoară mai mică decât un izopren – acestea sunt principalele obiecte ce trebuie să conţină un cort.

 

 

Aşadar, dacă te pregăteşti să mergi la munte sau în altă călătorie unde ai nevoie de un cort este normal să te întrebi nu doar de unde să îl cumperi, ci şi cum să alegi unul de calitate. Un cort pentru camping nu trebuie să lipsească practic din nicio casă. Drept pentru care în această perioadă le puteţi găsi la preţuri reduse şi de o calitate foarte bună. Un lucru de care trebuie să ţinem cont atunci când cumpărăm un cort este impermeabilitatea, condiţie extrem de importantă, mai ales atunci când călătoriile presupun şi schimbarea condiţiilor meteo.

 


Rucsacul şi bocancii, obiectele de bază ale unei drumeţii


 

Orice drumeţie trebuie pregătită din vreme, asta pentru că presupune un bagaj substanţial. Destinaţia este cea care dictează cât de multe lucruri vei lua cu tine în drumeție și, evident, cât de mare trebuie să fie rucsacul tău. Pe lângă destinaţie trebuie să ştim clar durata drumeţiei noastre în care alegem să plecăm. Aşa că ştiind toate acestea ne putem alege tipul de rucsac. Spre exemplu, iarna vei avea nevoie de mai multe haine şi este posibil să ai nevoie de un rucsac mai mare. La polul opus sunt drumețiile de vară.

 

 

Îmbrăcămintea trebuie aleasă cu mare grijă, mai ales dacă alegem să plecăm în drumeţie toamna – iarna. Îmbrăcămintea şi mai ales încălţămintea este foarte importantă. În mod obişnuit, când îţi cumperi o pereche de încălţăminte normală ţi cont de numărul pe care îl porţi, culoarea care îţi place, dar nu aceeaşi situaţie este şi în privința bocancilor de munte. La bocanci trebuie să te intereseze mai puţin aspectul exterior, ci materialul din care sunt făcuţi, în special talpa. Dacă eşti un amator al drumețiilor montane trebuie să ştii ce să ceri de la bocancii tăi: stabilitate bună a gleznei și să te protejeze pe toată durata traseului.

 

Aşa că atunci când pleci cu “casa-n” spate trebuie să cari cu tine un strict necesar, un strict necesar care trebuie pus la punct cu mare atenţie.

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Tarancuta Urbana

Facebook
Pinterest
Instagram